TOP 10

Toto sú tie najrýchlejšie zvieratá na svete

najrýchlejšie zvieratá

videní: 7.8K

Ste zvedaví na najrýchlejšie zvieratá na svete? Tento rebríček už nemusíte hľadať na internete. Teraz ste na tom správnom mieste.

Najrýchlejšie zvieratá na svete nájdete v tomto článku zoradené podľa ich maximálnej rýchlosti. Tento rebríček 10 zvierat vás vezme na cestu po ríši zvierat, pretože každý z nás bol aspoň raz ohromený nevídanou rýchlosťou, ktorú niektoré tvory dokážu dosiahnuť. V tomto článku sme sa rozhodli predstaviť vám tie najrýchlejšie zvieratá, ktoré obývajú náš planétu. Bez ohľadu na to, či ste sa doteraz venovali štúdiu divokých zvierat alebo nie, môžete sa tešiť na úžasné a zaujímavé informácie.

10. Sviňucha Dallova – 55 km/h

Sviňucha Dallova je malý druh veľrýb, ktorý dokáže v krátkych dávkach dosiahnuť rýchlosť až 55 km/h. Nachádza sa v severnom Tichom oceáne. Sviňuchy Dallove sú známe tým, že sú rýchlymi a obratnými plavcami. Bežne ich môžete vidieť plávať v blízkosti člnov a lodí.

9. Anglický plnokrvník – 71 km/h

Priemerný kôň dosahuje maximálnu rýchlosť 50-64 km/h. Niektoré plemená však boli zaznamenaná pri dosahovaní krátkodobej maximálnej rýchlosti až 71km/h. Napríklad Anglický plnokrvník je známy svojou rýchlosťou a často sa využívajú v dostihoch. Sú výsledkom selektívneho šľachtenia na rýchlosť a výdrž.

8. Antilopa jelenia – 81km/h

Antilopa jelenia je druh antilopy, ktorý sa vyskytuje na pastvinách a savanách v Indii a Nepále. Antilopa jelenia je známa svojou rýchlosťou a obratnosťou a je schopná dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 81km/h, čo z nej robí jedno z najrýchlejšie bežiacich zvierat na zemi. Antilopa jelenia má štíhle a ladné telo, s dlhými nohami, ktoré sú prispôsobené na rýchly beh.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov