Zaujímavosti

Takto sa v priebehu rokov zmenili známe rozprávky

rozprávky

videní: 5.2K

Všetko na svete sa mení. Môžete to pozorovať aj na sebe. Taktiež sa menia rozprávky, ktoré sledujeme my alebo naše deti. Poďme sa spoločne pozrieť, aké zmeny nastali v rozprávkach.

Ak je niečo, čo bolo veľkou súčasťou nášho detstva, sú to kreslené rozprávky. Mnohé z nich zostali na obrazovkách aj v súčasnosti. Aj keď v nich nastali menšie alebo väčšie zmeny, vždy je dobre nájsť si na nich trocha času a opäť sa cítiť ako dieťa. Týchto 6 rozprávok sa v priebehu rokov zmenilo a v dnešnom článku tak uvidíte aké zmeny v týchto sériách nastali.

6. SpongeBob SquarePants

Zábavná a priateľská huba je tu s nami od roku 1997 a ako všetci ostatní, aj Bob sa za posledných 20 rokov zmenil. Na začiatku bolo všetko ručne kreslené a farby boli tmavšie. S pribúdajúcimi epizódami bola séria modernizovaná spolu s novými technológiami. V deviatej sérii už bola kvalita obrazu ostrejšia, keďže sa rozprávka začala vytvárať pomocou počítačov. Od roku 2015 boli pridané rôzne 3D detaily.

5. Simpsonovci

Kto z nás nepozná tento fenomenálny seriál. V roku 1987 bola obľúbená žltá rodinka všetkých súčasťou jediného animovaného segmentu v The Tracey Ulman Show, ale jej úspech viedol k vlastnej sérii. Zo začiatku boli postavy a scenérie dosť hrubé, s nerovnými líniami a nezvyčajnými proporciami. Potom boli upravené na to, čo poznáme dnes.

Kresby boli robené ručne a maľované na počítači, no v roku 2010 prešla celý výroba na digitalizáciu, čo urýchlilo proces úpravy epizód.

Pokiaľ ide o ich príbehy, zmeny v scenáristoch spôsobili, že sa dej neustále premieňal. V minulosti sme videli skutočné a každodenné životné situácie, no neskôr bola séria šialenejšia a neskutočnejšia. Aj keď mnohí fanúšikovia veria, že Simpsonovci už dávno stratili svoj humor, aj po 34 sériách sú naďalej úspešní.

4. Powerpuff Girls

Malé sestry so super schopnosťami, ktoré bojujú za záchranu svojho mesta pred príšerami a podivnými bytosťami, sa na obrazovke Cartoon Network objavili pred viac ako dvadsiatimi rokmi. Šou mala šesť sérií až do roku 2004, kedy sa prestala vysielať. V roku 2016 však došlo k reštartu, ktorý verejnosť veľmi neprijala. Karikatúry boli iné a kvalitnejšie, no dej svojich fanúšikov nepresvedčil.

Napriek neúspešnému pokusu o oživenie jednej z najpopulárnejších rozprávok začiatku tisícročia bolo oznámené, že nebude chýbať ani živá akcia, teraz so sestrami v dospelosti, ktorá sľubuje, že nesklame.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov