Tipy a triky

Nebaví ťa beh, ale chceš sa hýbať? Chôdza je tvoja cesta

chôdza

videní: 1.1K

Chôdza má viac výhod ako beh. Je to najlepšie fyzické cvičenie bez ohľadu na vek. Je prospešné pre ľudí, ktorí trpia srdcovými chorobami, cukrovkou alebo inými chronickými chorobami.

Možno si rozmýšľal nad tým, že začneš behať, ale nebaví ťa to. Prechádzka je vhodná naozaj pre každého. Obézni ľudia teda nemôžu mať výhovorku, aby sa vyhli zdravému životu. Už 30-minútová chôdza stačí na to, aby si sa lepšie cítil aj vyzeral.

Nebaví ťa beh, ale chceš sa hýbať? Chôdza je tvoja cesta

Prečo je chôdza lepšia ako beh?

Chodiť na prechádzku každý deň je najlepším fyzickým cvičením, ktoré sa dá vykonať. Nevyžaduje to veľa úsilia a poskytuje tiež nejaký čas pre seba. Chôdza neznamená, že sa máš presúvať z jedného bodu do druhého, ale mala by to byť prechádzka po záhrade alebo parku.

Chôdza taktiež pomáha pri regulácii krvného tlaku a hladiny cukru v tele. Je účinná pri spaľovaní kalórií a znižovaní hmotnosti. Pomáha ti tiež zostať bez stresu a užiť si lepšiu náladu. Oproti behu zabraňuje riziku zlomenín alebo iného zranenia. Štúdie ukázali, že každodenná chôdza pomáha lepšie spať a odstraňuje problém nespavosti.

Nebaví ťa beh, ale chceš sa hýbať? Chôdza je tvoja cesta

Na veku nezáleží. Chôdza naboso na mokrej zelenej tráve tiež pomôže pri prevencii vysokého krvného tlaku, regulácii hladiny cukru a udržiavaní dobrého zraku. Je prospešná aj pri artritíde a bolesti kĺbov. Je to najlepšie posilňovacie tonikum, aké máme! Zároveň ide o ďalší názov socializácie. Svižná prechádzka ponúka možnosť spoznať nových ľudí a spriateliť sa s nimi.

Ak patríš medzi hi-tech závislých ľudí, maj pri sebe krokomer, aby si vedel, koľko krokov si prešiel a koľko kalórií si spálil. Choďte spolu s kamarátmi na prechádzku do podniku, namiesto toho, aby ste šli autobusom alebo autom. Po výdatnej večeri alebo obede ti prechádzka pomôže stráviť jedlo.

Nebaví ťa beh, ale chceš sa hýbať? Chôdza je tvoja cesta

Ak sa snažíš zhodiť nejaké tie kilá navyše, skús si pred prechádzkou dať pohár vlažnej vody s vytlačeným citrónom. Mal by si zachovať minimálnu rýchlosť, aby si spálil kalórie rýchlejšie. Chôdza je určite najlacnejší spôsob, ako sa zapojiť do nejakej fyzickej aktivity. Všetko čo budeš potrebovať, je len dobrý pár vychádzkových topánok.

 

Zdroj: lifeath topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov