Tipy a triky

7 dôvodov, prečo prestať spať s mokrými vlasmi

spať

videní: 1.7K

Zvyk ísť do postele s mokrými vlasmi má rad vedľajších účinkov. Niektoré z týchto faktov by ťa mohli prinútiť zvážiť prepnutie rutinnej starostlivosti o vlasy a investovať viac času do sušenia vlasov, než necháš svoju hlavu dopadnúť na vankúš. Spať s mokrými vlasmi totiž nemusí byť úplne dobrý nápad.

1. Môže spôsobiť podráždenie pokožky hlavy

Už si niekedy zažil znepokojivý pocit svrbenia a podráždenia pokožky hlavy? Zvyčajne za to viníme šampón, ale dôvodom tohto nepríjemného pocitu môže byť zvyk chodiť spať s mokrými vlasmi. Ochorenia pokožky hlavy, ako sú lupiny, sa môžu vyskytnúť, keď spíš na vlhkej obliečke vankúša. Keď spíme s mokrými vlasmi, vlhké a teplé prostredie môže zvýšiť rast baktérií.

2. Zmotanie vlasov

Vlhké vlasy sú krehké. Keď ideš spať pred sušením vlasov, môžu sa počas spánku zamotať. V dopoludňajších hodinách budú tvoje vlasy nezvládnuteľné a ťažko sa rozpletú.

3. Bolesť hlavy

Ak ideš spať s mokrou hlavou, je pravdepodobné, že sa zobudíš s bolesťou hlavy. Niektorí odborníci na starostlivosť o vlasy hovoria, že spánok s mokrými vlasmi znižuje teplotu tela a spôsobuje bolesti hlavy, keď sa telo snaží zohriať. Iní odborníci sa domnievajú, že ísť do postele s vlasmi zabalenými v uteráku spôsobuje bolesť a dokonca môže prerušiť spánok.

4. Vlasy sú krehké

5. Spať s mokrými vlasmi = žiadny objem vlasov

Tenké vlasy sú jemné a nemajú objem. Spánok s mokrou hlavou je pre tento typ vlasov obzvlášť škodlivý. Nemôže sa počas neho obnoviť objem, preto ak pravidelne chodíš spať s vlhkými vlasmi, budú vyzerať ešte menej objemne.

6. Je to jeden z hlavných dôvodov štiepenia koncov

7. Spôsobuje podráždenie pokožky

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov