Tipy a triky

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? 3. časť


videní: 1.0K

Čakanie na príchod bábätka je pre každý pár niečím výnimočný. Okrem šťastného očakávania, ktoré pociťujeme pred príchodom nového člena rodiny, je to tiež obdobie, v ktorom je potrebné urobiť mnoho pre to, aby sme boli dobre pripravení na nové obdobie, ktoré nás čaká.

V predošlých častiach sme sa sme sa už povenovali úprave domácnosti, prebaľovaniu, kúpaniu aj dojčeniu bábätka. Takisto sme prebrali užitočné rady, ako sa rozhodnúť medzi kolískou a postieľkou. Dnes si v ďalšej časti posvietime na správne výrobky, ktoré by ti nemali chýbať.

Okrem postieľky na doma si budeš musieť kúpiť prenosnú postieľku alebo vajíčko, aby si sa pri návšteve starých rodičov alebo na dovolenke mohla postarať o pohodlie malého balíčka radosti. Pri kúpe prenosnej postieľky sa rozhoduj pre typ, ktorý má dobrú podložku na opieranie.

Medzi prístrojmi, ktoré skôr či neskôr určite budeš potrebovať, existujú aj rôzne lekárske pomôcky, ktoré ti uľahčia starostlivosť o dieťa, keď ochorie. Budeš potrebovať teplomer. Najpraktickejší je digitálny prístroj na meranie teploty čela bez dotyku. Pri rôznych zápaloch dýchacích ciest jednoznačne pomôže inhalátor na aerosólovú terapiu a na upchatý nos pomôže nazálny aspirátor. Čistý nos u detí je zásadný pre bezproblémové kŕmenie, spánok a pohodu. Kým dieťa nevie samo smrkať do vreckovky, budú to zaňho musieť robiť rodičia.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 3. časť

Prvé mesiace dieťa pozoruje svet okolo seba a potom sa zrazu začne zapájať do hry – siahne po veciach okolo seba a svojich nôh. Bude sa vecí dotýkať, chytať ich a vkladať si ich do úst. Takto naši potomkovia vyhľadávajú informácie o svete okolo seba, učia sa a rozvíjajú sa. Počas tohto obdobia je dôležité ponúknuť im hračky vyrobené z rôznych, ale relevantných materiálov, pretože to obohacuje ich skúsenosti.

Dieťa by malo mať svoj priestor na hranie – na vhodnom povrchu na podlahe, môže to byť podložka na cvičenie alebo penová podložka v tvare veľkej skladačky, aby sa mohlo voľne pohybovať. Môžeme mu tiež ponúknuť vzrušujúce hracie podložky , ktoré sú vybavené mašličkou, z ktorej visia rôzne hračky. Rohožky s mašličkou sú ideálne pre deti, ktoré trávia veľa času na chrbte, aby si rozvíjali zmysel pre koordináciu tela a spoznávanie priestoru.

Dieťa sa vyvíja veľmi rýchlo a ani nevieš ako ťa prekvapí, keď ho nájdeš na druhej strane miestnosti, kde bude skákať a hľadať nové dobrodružstvá. Nech sa vydá na svoje výskumné výpravy, ale bezpečnosť by mala byť všadeprítomná. Priechody medzi miestnosťami môžu byť zabezpečené plotmi, dvere a okná sú uzavreté ochrannými krytmi, okraje stolov a iného ostrého nábytku sú pokryté ochrannými páskami alebo špeciálnymi ochrannými krytmi pre okraje. Zásuvky a iné skrinky, ktoré sa dajú otvoriť, by mali byť tiež chránené príslušnými ochrannými krytmi. Ak nemôžeš deťom poskytnúť správny priestor na hranie, dobrým riešením je aj dostatočne veľký suchý bazén alebo ohrádka.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 3. časť

Skôr ako pôjdeš s malým klbkom šťastia z pôrodnice domov, musíš vedieť pravidlá prepravy bábätka, preto starostlivo treba vybrať vhodnú autosedačku. Do hmotnosti 13 kilogramov musíš používať detskú autosedačku zo skupiny 0+, najviac sa odporúčajú tie s upevňovacím systémom IsoFix. S prepravnými vajíčkami však budeš mať o niečo väčšiu slobodu. Ak chceš dieťa voziť na prechádzky ako pravý kráľ, môžeš si zaobstarať kočík s košíkom, kde bude môcť pohodlne ležať a spať na čerstvom vzduchu asi šesť mesiacov. Na prechádzky po rôznych terénoch by mal mať dobrý podvozok, malo by sa s ním dať ľahko jazdiť a ideálne bude, ak sa rýchlo zloží. Keď dieťa trochu dorastie, môžeš ho ľahko vymeniť za športovejší model.

 

Zdroj: Thetot topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov