Zaujímavosti

Vegánska koža vyrobená z kaktusu ukončí utrpenie zvierat


videní: 2.6K

Ľudia sa už dlho snažia nájsť udržateľnú, ekologickú alternatívu ku koži, ktorá je vyrábaná bez krutosti a utrpenia zvierat. A teraz inovatívne riešenie, ktoré navrhli 2 podnikatelia z Mexika, ponúka spôsob, ako vytvoriť kožu jednoducho pomocou kaktusu, ktorý je nielen šetrný k životnému prostrediu, ale tiež vyzerá ako pravá koža.

Nová, ekologická koža

Adrián López Velarde a Marte Cázarez navrhli metódu transformácie kaktusu na vegánsku kožu s názvom Desserto. Je vyrobená výhradne z kaktusu a táto koža sa dá použiť na výrobu všetkého – od topánok po peňaženky.

Kaktus je veľmi odolný a počas zimy vydrží aj pri nízkych teplotách. Podľa svojich webových stránok vyberajú a režú iba zrelé listy rastliny bez poškodenia samotného kaktusu a každých 6 až 8 mesiacov robia nový zber.

Tvorba vegánskej kože je už realitou

koža z kaktusu

Spoločnosť je schopná používať kaktusovú kožu mnohými spôsobmi – vytvárať kabelky, autosedačky, topánky a dokonca aj oblečenie. A keďže je materiál úplne organický, koža je priedušná, čo sa často ukázalo byť problémom pri syntetických alternatívach.

V procese vytvárania kaktusovej usne režú zrelé listy a sušia ich 3 roky na slnku, aby sa dosiahla presná úroveň potrebnej vlhkosti. Potom spracujú organickú surovinu na výrobu patentovanej receptúry potrebnej na vytvorenie vegánskej kože.

Ďalším dôležitým faktom šetrným k životnému prostrediu je skutočnosť, že kaktusová koža je čiastočne biologicky odbúrateľná a neobsahuje žiadny plast. Skutočnosť, že je biologicky rozložiteľná, robí tento materiál ešte cennejším.

Trvalá alternatíva k živočíšnej koži bez krutosti

2 chlapi vytvárajú Vegánsku kožu vyrobenú z kaktusu, ktorá ukončí krutosť zvierat

Vďaka svojej trvanlivosti a vysokej odolnosti voči nízkym teplotám môže tento ekologický udržateľný produkt nahradiť použitie živočíšnej usne a iných syntetických materiálov, ktoré nie sú šetrné k životnému prostrediu.

V súčasnosti značka rokuje o projektoch s hlavnými aktérmi v rôznych odvetviach a snaží sa sprístupniť tento materiál pre malé a stredné podniky.

Okolitej biodiverzite sa neubližuje

2 chlapi vytvárajú Vegánsku kožu vyrobenú z kaktusu, ktorá ukončí krutosť zvierat

Na farmách, ktoré zásobujú firmu kaktusmi, nemuseli ničiť žiadne stromy. V skutočnosti urobili pravý opak, keďže vysádzajú pôvodný kaktus pochádzajúci z tohto regiónu, v skutočnosti to pomáha biodiverzite oblasti.

Metódy Adriana a Mareta nepoškodzujú okolitú biodiverzitu . Ich plantáž je úplne organická a ich prírodné techniky stimulujú pôdnu mikroflóru a mikrofaunu, ktorá sa potom zachováva bez poškodenia.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov