Tipy a triky

Maľovanie môže zmeniť tvoj pohľad na svet!


videní: 2.3K

Maľovanie sa považuje za formu terapie a psychoterapeuti ho môžu používať aj pri arteterapii. Výhody praktizovania umenia a maľovania môžu byť obrovské. Poskytne ti to čas na vypnutie sveta a sústredenie sa na tvoju kreativitu. Tento skvelý koníček môže zmeniť tvoj pohľad na svet, zbaviť ťa stresu a instatntne pozdvihnúť tvoju náladu.

1. Maľovanie ti môže pomôcť znížiť stres a úroveň úzkosti

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Podľa štúdie ti maľovanie geometrických vzorov a mandál môže pomôcť znížiť úroveň stresu a úzkosti . Dôvodom môže byť to, že keď sa sústredíme na jednoduché úlohy, mozog sa uvoľní a naše úrovne úzkosti a stresu môžu klesnúť .

Takže nabudúce, keď budeš mať obavy, úzkosť alebo stres, skús chytiť do ruky farebné ceruzky. Môže to mať skutočne meditatívny účinok.

2. Zlepšuje funkciu mozgu

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Maľovanie môže tvojmu mozgu pomôcť, pretože vyžaduje použitie obidvoch strán vášho mozgu – kreatívnej a logicej hemisféry.

Pri kreatívnom výbere farieb a myslenia využívaš tvorivú stránku a logickú stránku využívaš pri zameraní, organizovaní a vytváraní nápadov.

3. Zlepší tvoje sústredenie

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Posadenie sa a sústredenie sa na vzor pred tebou bez neustáleho rozptyľovania mobilným telefónom znamená, že sa musíš sústrediť. Pri vyfarbovaní musíme odolať používaniu našich telefónov a iným technologickým rozptýleniam, preto trénujeme koncentráciu.

Štúdia naznačuje, že praktizovanie umenia môže pomôcť pri riešení problémov, pravdepodobne preto, že táto aktivita využíva obe strany mozgu, čo ti môže pomôcť myslieť mimo zaužívaných hraníc.

Môže mať podobné účinky ako meditácia

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Maľba ti môže pomôcť sústrediť sa na okamih a vypnúť rozptýlenie a iné (možno negatívne) myšlienky. To znamená, že ťa môže priviesť do prítomnosti a pomôcť spomaliť tvoju myseľ, napríklad ako meditáciu.

Meditácia má v našom každodennom živote mnoho výhod, od lepšieho spánku po zlepšenie pamäte. To je len jeden z dôvodov, prečo omaľovánky môžu byť naozaj dobré pre tvoj život.

Môže ti pomôcť byť vedomý

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Všímavosť je technika, ako zostať v prítomnosti a nedovoľovať znepokojujúcim myšlienkam o budúcnosti alebo spomienkam, aby ovplyvnili tvoj život. Pretože maľba znamená, že sa musíme sústrediť na danú úlohu a prinajmenšom v krátkodobom horizonte priniesť do súčasnosti moment činnosti kresby.

Štúdia nám hovorí, že byť vedomý – alebo prítomný – môže znížiť naše úrovne úzkosti a maľovanie sa často používa na pomoc v boji proti tejto úzkosti. To môže byť dobrý spôsob, ako začať praktizovať všímavosť, ak to ešte nerobíš.

Odstránenie negatívnych myšlienok

maľovanie

Umenie sa považuje za  hodnotnú liečbu pre tých, ktorí trpia na traumu a problémy duševného zdravia. Pokiaľ ide o kreslenie, zameranie, ktoré potrebujeme na vyplnenie tvarov a sústredenie sa na výber farieb, môže znamenať, že naše negatívne myšlienky môžu byť nahradené činnosťou kreslenia.

Namiesto toho, aby tvoj deň plynul negatívnym vnútorným dialógom, skús ho naplniť praktizovaním umenia a vyskúšaním maľby.

Umenie môže zvýšiť tvoju dôveru

Sedem spôsobov farbenia vám umožní cítiť sa omnoho lepšie

Kreslenie sa už nepovažuje za činnosť určenú iba deťom, pretože u dospelých sa stáva čoraz obľúbenejším. Podľa jednej štúdie to môže byť spôsobené tým, že umenie môže skutočne zvýšiť tvoju dôveru.

Umenie môže mať na nás veľa pozitívnych účinkov a maľovanie môže byť skvelým spôsobom, ako začať pociťovať výhody v tvojom každodennom živote.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov