Tipy a triky

Karanténa je ten správny čas na adoptovanie a výcvik psíka


videní: 1.9K

Už dlho uvažuješ o pridaní domáceho miláčika do svojej rodiny? Karanténa môže byť skvelým počiatkom nového priateľstva, aj keď len na dočasnú starostlivosť. Zober si psíka z útulku a už sa doma nudiť nebudeš.

Nájsť si v živote najlepšieho priateľa trvá niekedy desiatky rokov. Proces, kým preselektuješ ľudí a zistíš, kto ti naozaj sedí, je zdĺhavý a niekedy aj únavný. Vždy si si želal psíka, ale nemal si naňho čas alebo jednoducho nebola vhodná doba? Teraz, v časoch home office a zdĺhavých dní strávených pre telkou, vymeň svoje pohodlie za šťastný život pre niekoho, kto si to naozaj zaslúži.

Karanténa je ten správny čas na adoptovanie a výcvik psíka

Zachráň život

Odhaduje sa, že na Slovensku sa ročne utratia stovky až tisícky psíkov, ktoré si nikto nechce adoptovať. Do útulkov prichádza príliš veľa domácich miláčikov a príliš málo ľudí zvažuje adopciu pri hľadaní psíka. Počet usmrtených zvierat by sa mohol dramaticky znížiť, ak by sa namiesto kúpy adoptovalo. Keď nájdete s chlpatým miláčikom spoločnú reč, ušetríš jeho život tým, že mu poskytneš svoje obydlie a láskyplnú rodinu a uvoľníš tak miesto pre ďalšie zviera, ktoré ho môže zúfalo potrebovať.

Dostaneš skvelé zviera

Väčšina domácich miláčikov sa v útulku ocitla kvôli rodinným problémom, ako je sťahovanie alebo rozvod, a nie preto, že zvieratá urobili niečo zlé. Mnohé z nich už poznajú základné povely a sú zvyknuté na rodiny, takže, prečo nie?

Karanténa je ten správny čas na adoptovanie a výcvik psíka

Nebude to také drahé

Pozri sa na to aj z tej praktickej stránky. Zvyčajne, keď si vezmeš z útulku psíka alebo mačičku, náklady na kastráciu, prvé očkovania a niekedy dokonca aj mikročipy sú už zahrnuté v „cene“ adopcie.

Adopcia je jeden zo spôsobov, ako bojovať proti šľachteniu

Ak si kúpiš psa z obchodu alebo od známej, ktorá má k nemu papiere, ver že zisk je v tomto prípade nad psím blahom. Zvieratá zo šľachtických rodín sú väčšinou chované vo veľmi zlých podmienkach s nesprávnou lekárskou starostlivosťou a sú často veľmi choré. Mamičky týchto zvierat sú držané v klietkach, aby bolo chované zviera po celé roky bez ľudskej spoločnosti a nádeje, že sa niekedy dočká rodiny.

Rozkošný, Deti, Roztomilý, Pes, Obuv, Dievča, Ľudia

Tvoj domov sa ti poďakuje

Mnoho domácich miláčikov z útulkov a záchytiek je už vycvičených, aj keď pri šteniatku musíš rátať s tým, že koberec si niečo tiež prežije. Aj tak ťa však odmenia nekonečnou láskou a tvoj dom bude konečne domovom, aký si vždy chcel.

Všetky domáce zvieratá podporujú tvoje zdravie

Zvieratká ti poskytnú nielen bezpodmienečnú lásku, ale ukázalo sa, že sú pre svojich spoločníkov psychologicky, emocionálne a fyzicky prospešné. Starostlivosť o domáceho miláčika môže tvojmu životu dodať zmysel a zmierniť pocit osamelosti, hlavne keď ti bude chlpáč s tancujúcim chvostom behať za zadkom.

 

Zdroj: SAOZ | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov