Zaujímavosti

Mimozemšťania a ich potenciálny výzor. 3. časť

Mimozemšťania a ich potenciálny výzor

videní: 2.0K

Prinášame vám tretie pokračovanie článku o potenciálnom výzore mimozemšťanov. Po všetkých informáciách, ktoré sa podarilo získať najrôznejšími spôsobmi, treťou časťou uzavrieme sériu článkov o tom, ako potenciálne vyzerajú mimozemšťania.

Početnosť a podobnosť najrôznejších správ o sivých bytostiach vedie mnoho ľudí k úvahe, že sú najvierohodnejšími a najpravdepodobnejšími zo všetkých kandidátov na mimozemšťanov. Vedecké výskumy však naznačujú, že je tomu pravdepodobne inak a že výrazný vzhľad sivých bytostí, ktoré sme opisovali predovšetkým v prvej časti článku, v západnej kultúre smerodatne ovplyvnil väčšinu hlásení o únosoch a stretnutiach. Možno teda nie sú prevládajúcim druhom návštevníkov z kozmu, za aký sme ich doposiaľ považovali.

Pokusy s testovanými osobami zahrňovali aj jedincov, ktorí netvrdili, že by mali nejaký kontakt s mimozemšťanmi. Boli podrobení hypnóze a obdržali stručnú správu o stretnutí, ktoré údajne zažili. Správa neobsahovala žiadne detaily. Keď boli účastníci pokusu prebudení z tranzu, boli požiadaní, aby popísali svoje skúsenosti. Väčšina účastníkov sa podvedome „pričinila“ a svoju fantáziu zapojila, čím obohatila svoje príbehy o rôzne ďalšie detaily, ktoré im však neboli dodané. Tým demonštrovali, akú rolu hrá predstavivosť v pamäti.

Aktuálna „viera“ v mimozemšťanov dospela do štádia určitého druhu moderných pover. Tieto bytosti sú opisované ako oplývajúce vysokou inteligenciou a schopnosťami prevyšujúcimi ľudské chápanie – začali sa podobať akémusi druhu polobohov. V podstate sa zdá, že plnia rolu, ktorá existovala v ľudskom podvedomí tisícky rokov. Mimozemšťania „súčasnosti“ sa ničím nelíšia od víl, škriatkov, démonov a iných našich predkov, akurát sú možno aktualizované na náš technický pokrok.

Dnes síce žijeme v odlišnom svete, než bol svet našich predkov, ale ľudia sa nemenia a naša myseľ stále rovnako dokáže vyvolať strach a veriť vlastným výmyslom. Je teda možné, že rôzne formy mimozemského života vznikli rovnako ako kedysi rozprávky, pretože náš mozog má tendenciu vytvárať povery, ktoré v nás vzbudzujú strach. A aj tak existujú ľudia, ktorí tvrdia, že videli mimozemšťanov, stretli sa s nimi, či dokonca s nimi hovorili. Je však stále možné, že práve títo jedinci sa skutočne stretli s mimozemšťanmi.

Zdroj: NBC | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov