Tipy a triky

Silikagel: 7 dôvodov, prečo by si ho nemal vyhadzovať

silikagél

videní: 3.3K

Nezáleží na tom, či si pre kúpiš tenisky alebo nejaké lieky, pravdepodobne v škatuli nájdeš aj tieto malé vrecká so silikagelom. Väčšina ľudí ich hodí do koša bez premýšľania, ale silikagel môže v mnohých situáciách zachrániť tvoj deň. Boli sme prekvapení, keď sme zistili, koľko použití môžu mať tieto malé guľôčky. 

1. Silikagel môže pomôcť vysušiť elektronické zariadenia

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagélu

Silikagelové vrecká dokonalo absorbujú vlhkosť, takže sa môžu hodiť, keď potrebuješ vysušiť mokré zariadenie, ako je mobilný telefón, ktorý nešťastne padol do vody. Komu sa to už niekedy nestalo? Vlož jednoducho zariadenie do vrecka Ziplock so silikagelom, pevne ho zatvor a nechaj tak ďalších 72 hodín . Tento spôsob umožňuje zariadeniu úplne vyschnúť a minimalizuje škody spôsobené vodou.

2. Môžeš ho použiť na odhmlenie skla v aute

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagél

Zahmlené čelné sklá sú mimoriadne nepríjemné a môžu byť príčinou mnohých nebezpečných situácií na ceste. Ak máš pocit, že technické vybavenie tvojho automobilu tento problém dobre nezvláda, umiestni niekoľko vreciek silikagelu do blízkosti čelného skla a uži si svoju jazdu.

3. Môžeš ho použiť na konzerváciu potravín

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagélu

Semená, koreniny, bylinky a dokonca aj krmivo pre domáce zvieratá by sa mali uschovávať na suchých miestach, aby nesplesneli. Stačí vložiť silikagel do nádoby s jedlom a on zabráni rastu plesní a udrží výrobky v čerstvom stave.

4. Tvoje oblečenie bude svieže a čisté.

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagélu

Aby si predišla tomu, že tvoje prestieradlá a uteráky zapáchajú plesňou, ulož ich s niekoľkými vreckami silikagelu. Rovnaký trik funguje pre tašky na cvičenie, skrinky a dokonca aj tenisky. Silikagel absorbuje vlhkosť, ktorá spomaľuje šírenie baktérií a zabraňuje nepríjemným zápachom.

5. Zabráni korózii

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagélu

Nadmerná vlhkosť je jedným z dôvodov, prečo sa začína niekde tvoriť korózia. Uloženie silikagelu so žiletkami, skrutkovačmi, kladivami a dokonca aj striebrom je  vynikajúci spôsob, ako ich chrániť pred hrdzou a poškodením.

6. Môže sa použiť na sušenie kvetov

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagel

Kvety môžeš ľahko usušiť pomocou silikagelu. Nádobu a naplň gélom, potom do nej poukladaj kvety a zasyp ich opäť gélom. Nádobu uzavri. Počkaj 2 až 6 dní a skontroluj, či je proces sušenia kompletný. Potom jednoducho odstráň silikagel a vychutnaj si dokonalé výsledky.

7. Môžeš ho použiť na odstránenie nepríjemného zápachu v tvojom byte.

7 dôvodov, prečo nevyhodiť pakety silikagélu

Silikagel môže tiež odstraňovať nepríjemné pachy. Napríklad, ak spozoruješ neustály zápach pod umývadlom, vezmi veľké balenie gélu a umiestni ho pod umývadlo. Všetko, čo musíš urobiť, je vymeniť občas vrecká.

 

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov