Zaujímavosti

Rekordná pokuta na diaľnici D2, koľko musel vodič zaplatiť?


videní: 2.3K

Zanedbávať staré dlhy sa naozaj nevypláca. V decembri 2019 sa o tom presvedčil aj rumunský vodič na diaľnici D2 v Českej republike, kde mu policajti vymerali rekordnú pokutu.

Česká colná polícia chytila na diaľnici rumunského šoféra, ktorý doplatil na opakované porušovanie predpisov spred niekoľkých rokov. Ak nemôže páchateľ priestupku, teda vodič, zaplatiť pokutu na mieste, vydá sa mu blok na pokutu na mieste nezaplatenú s poučením o spôsobe zaplatenia pokuty, o lehote jej zaplatenia a následkoch nezaplatenia pokuty.

Tu však išlo o niečo, čoho by sa prepravná spoločnosť nemala dopustiť v žiadnom prípade. Rumunský vodič a jeho firma sa už roky vyhýbali plateniu mýta. Dve vozidlá rumunskej spoločnosti v rokoch 2013 a 2014 nezaplatili mýtny poplatok za jazdu po 650 mýtnych úsekoch.

vodič kamiónu

Colná správa totižto pri kontrole šoférovi započítala aj staré dlhy. V špeciálnej aplikácii evidujú všetky preplatky aj nedoplatky zaevidované na základe vlastnej činnosti. Colná správa má právo vyberať či vymáhať pokuty a ostatné finančné plnenia, ktoré uložila napríklad polícia, obchodná inšpekcia, inšpekcia životného prostredia či antimonopolitný úrad.

A ani zahraničný vodiči nie sú voči takémuto konaniu imúnni. Mobilné policajné či colné hliadky úspešne takéto dlhy vyberajú priamo v teréne. Pri kontrole vozidla totižto nekontrolujú iba vodiča, ale preverujú aj spoločnosť, ktorá vozidlo vlastní. V prípade zistenia nedoplatkov zaistia na mieste úhradu.

Duchov z Rumunska, ktorý sa vyhýbali plateniu mýta roky, ale dobehla ich vlastná hlúposť. Vodič musel zaplatiť rekordnú pokutu 132 000 českých korún, čo je v prepočte 5 200 eur. Celková dlžná suma bola pritom 180 000 českých korún (7 155 eur), ale firma uhradila 50 000 korún (1 987 eur) už v minulosti.

vodič kamiónu dostal rekordnú pokutu

Pre rekreačných vodičov to platí rovnako. Výlety do zahraničia už dávno nie sú bezproblémovou záležitosťou a opustenie hraníc štátu ešte neznamená, že vaše prehrešky ostanú bez následkov. Po návrate z dovolenky vás v schránke môžu čakať pozdravy od dopravnej polície. A to nie je vonkoncom príjemné. Najmä ak sa takýchto pokút zozbiera niekoľko, ich konečná suma môže byť nepríjemne vysoká.

 

Zdroj: tn.cz | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov