Zaujímavosti

Prečo začať čo najskôr jesť arašidové maslo?

arašidové maslo

videní: 2.2K

Chudnutie, prevencia rakoviny prsníka, zníženie nespavosti a ešte oveľa viac – arašidové maslo je prírodný produkt, ktorý môže podporovať veľa pozitívnych zmien v tele! Je plné užitočných vitamínov, minerálov, zdravých tukov a prvkov, po ktorých tvoje telo túži. Všetko, čo musíš urobiť, je zaviesť ho do svojho jedálnička a výsledky uvidíš čoskoro.

Arašidové maslo pomáha znižovať pravdepodobnosť vzniku rakoviny prsníka

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidoch môžu významne znížiť riziko vážnych ochorení prsníka, ako je rakovina. Podporila to štúdia , ktorú uskutočnila Nadácia pre výskum rakoviny prsníka a Národný ústav zdravia USA. Denné požívanie tohto produktu má pozitívny vplyv na tvoje telo, a najmä na tvoje prsia. Takže, ak na arašidové maslo nie si alergická, nezabudni si ho pridať do svojho menu.

Podporuje chudnutie

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Ukazuje sa, že arašidové maslo bolo nespravodlivo odstránené z mnohých stravovacích plánov, pretože ho považujú za príliš mastné. Naopak, arašidové maslo je skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy. Nezmení hladinu cukru v krvi a tiež tvojmu telu poskytne zdravé prvky. Pri konzumácii 2 polievkových lyžíc 2-krát týždenne môže dôjsť dokonca k zníženiu telesnej hmotnosti.

Znižuje úroveň stresu

Obsahuje rastlinný sterol – nazývaný beta-sitosterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu – stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C ti pomôžu vyrovnať nedostatok týchto prvkov v tele, vďaka čomu sa budeš cítiť lepšie. V kombinácii s tvojím obľúbeným občerstvením to bude mať ešte lepší vplyv na tvoju náladu.

Podporuje činnosť mozgu a pamäť

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Vitamín E , zinok, horčík, a niacín v arašidoch podporujú činnosť mozgu. Vitamín E dokáže tiež zlepšiť pamäť, najmä u starších ľudí. Zistilo sa dokonca, že pomáha zmierňovať Alzheimerovu chorobu. Takže nádoba arašidového masla by mohla byť dobrým občerstvením, ktoré by si mal mať po ruke pre svojich drahých prarodičov!

Pomáha regenerovať svaly po tréningu

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Je to skvelé jedlo pred a po tréningu. Jeho tuky a sacharidy ti dodajú dostatok energie na celé cvičenie. Je tiež bohaté na draslík, ktorý hrá kľúčovú úlohu v zdraví svalov, pokiaľ ide o regeneráciu. Okrem toho môže zabrániť bolesti svalov a kŕčom, takže tvoje cvičenie sa zmení na potešenie.

Normalizuje krvný tlak

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Ešte jedna úžasná vlastnosť – dokáže znížiť krvný tlak. Tento efekt je podporovaný horčíkom – ďalším prvkom, ktorý je v arašidoch.

Znižuje šance na rozvoj cukrovky

Ďalšou vlastnosťou arašidového masla je, že môže znížiť riziko cukrovky. Áno, arašidy obsahujú veľa tukov, ale sú to nenasýtené tuky – a sú zdravé. Sú schopné zlepšiť stabilitu glukózy a inzulínu. Vo výskume uskutočnenom na Harvardskej univerzite sa zistili úžasné výsledky – ženy, ktoré konzumovali arašidové maslo pravidelne, mali v porovnaní s tými, ktoré ho nikdy nejedli, až o 21% nižšie riziko cukrovky.

Pomáha vám spať

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Aminokyselina v arašidoch, nazývaná tryptofán, zvyšuje spánkový hormón, melatonín a hormón šťastia, serotonín. Upokojuje ťa, spomaľuje procesy v tele a podporuje dobrý nočný spánok.

Je dobré pre tehotné ženy

9 dôvodov, prečo začať jesť arašidové maslo

Vyzerá to, že jesť arašidové maslo počas tehotenstva môže mať pozitívny vplyv aj na plod. Je možné, že môže podporovať znášanlivosť plodu a chrániť ho pred alergiami na orechy už v maternici. Užitočné prvky arašidov tiež prospejú zdraviu matiek.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov