Zaujímavosti

Strašidelné domy: Farma Monte Christo Homestead

Strašidelné domy: Farma Monte Christo Homestead

videní: 2.2K

V predchádzajúcich 3 článkoch sme sa pozreli na strašidelné domy, v ktorých sa dejú veci, ktoré sa jednoducho logicky vysvetliť nedajú. Môžeme ich označiť ako nadprirodzené javy. Tieto javy spočívajú predovšetkým v zjaveniach duchov, ktorí sa pravidelne na miestach v domoch či v ich tesnom okolí opakujú. V rámci už štvrtej časti série článkov o Strašidelných domoch, sa pozrieme do Austrálie. Podľa svedkov tam môžeme nájsť aktívneho ducha.

Farma Monte Christo Homestead sa nachádza na míle ďaleko od strašidelných domov, ktoré sme spomínali v prvých troch častiach Strašidelných domov. Leží v Novom Južnom Walese v Austrálii.  Bola postavená v roku 1884 miestnym farmárom menom Christopher Crawley. Dnes je známa ako najstrašidelnejšia v celej Austrálii.

Crawley bol inteligentný muž. Jeho inteligencia sa prejavila naplno, keď správne predpokladal, že súčasne so svojim domov, je vhodné postaviť aj staničný hotel. Do tejto oblasti dorazila v roku 1878 práve budovaná trať Great Southern Railway Line a Crowley využil náhly boom rozrastajúceho sa mesta vo svoj prospech. A musíme skonštatovať, že zaistil sebe a svojej rodine slušnú budúcnosť. So svojou rodinou prežil na svojej farme mnoho šťastných rokov, počas ktorých rozšíril a vylepšil už aj tak svoje impozantné sídlo.

V roku 1910 však šťastný domov postihla tragédia. Crowley zomrel na následky akejsi infekcie. Jeho žena nasledujúcich 23 rokov svojho života prežila ako trúchliaca vdova. Smrť manžela ju zdrvila do takej miery, že dom opustila len dva krát.

V roku 1984 odišiel aj posledný člen Crowleyho rodiny. Dom ostal opustený a prázdny až do 60. rokov 20. storočia. Nový majiteľ ho nechal zrekonštruovať. Práve od tej doby sa začali diať čudné veci. Niekto spozoroval ducha malého chlapca hrajúceho sa na záhrade, iní videli ženu v dobových šatách prechádzať sa na balkóne. Najčastejšie však boli videní manželia, hlavne dlho trpiacu pani Crowleyovú. Pohybovala sa v okolí domu a niektorým svedkom bránila vojsť dnu.

Za dlhé roky mnoho návštevníkov domu hovorilo o tom, ako sa cítili byť pozorovaní. Cítili prítomnosť niečoho nadprirodzeného. Taktiež hovorili o nevysvetlenom pocite chladu v niektorých miestnostiach. Dom sa nedávno stal predmetom výskumu paranormálnych javov. Zverejnenie výsledkov preslávilo osadlosť po celej Austrálii.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov