Zaujímavosti

Zlatá horúčka ešte nikdy nebola taká nebezpečná!

zlatá horúčka

videní: 3.0K

Známi protagonisti reality šou o hľadaní zlata, Fred a Dustin, sú späť, pripravení chytiť novú príležitosť za pačesy. Ale nie je všetko zlato, čo sa blyští. Vydávajú sa do náročného horského terénu a napätie medzi nimi narastá hlavne potom, čo sa rozdelia, aby zvýšili svoje šance na nájdenie zlata. A zo strachu z bankrotu urobí Dustin čokoľvek. Tretia séria seriálu Zlatá horúčka: Divoká voda (Gold Rush: White Water) uvedie Discovery Channel v utorok 19. novembra od 20. hodiny.

zlatá horúčka

Aj v najnovšej sérii reality show Zlatá horúčka: Divoká voda uvidíte skutočných chlapov, ktorí prevádzkujú nesmierne nebezpečný a potenciálne lukratívny spôsob ťažby. V snahe nájsť náleziská zlata sa vydajú po rieke až do hôr. Cestou musia zdolávať nebezpečné pereje a hlboké jazera vyhĺbené pod vodopádmi. Ťažba zlata je nebezpečná a nikdy neviete, na čo narazíte. To však nebráni týmto odvážnym mužom v pátraní po poklade ukrytom v divokom a krutom prostredí Aljašky. Zlatá horúčka má dvoch hrdinov. Sedemdesiatnik Fred ťaží zlato na Aljaške už viac ako desať rokov. So svojím synom Dustinom už vyťažil cez tri štvrtiny milióna dolárov. Dustin má podľa Discovery výbušnú povahu. K svojmu otcovi sa pripojil pred ôsmimi rokmi. V oblasti McKinley Creek ťažili zlato niekoľko rokov, teraz sa presúvajú do oveľa drsnejšieho terénu v Cahoon Creek v Chilkatských horách, do nadmorskej výšky 600 m. n. m. Čím vyššie postupujú, tým nebezpečnejšia výprava je. Hlboko v nepriateľskej aljašskej divočine riskujú stretnutie s hladnými medveďmi, uhýbajú sa padajúcim kameňom a čelia zuriacim ľadovým vodným prúdom. V novej sérii Zlatá horúčka: Divoká voda sa navyše cesty otca a syna po desiatich rokoch spolupráce prvýkrát rozdelia a každý z nich vedie do hôr svoju vlastnú skupinu.

zlatá horúčka
„Bola to jedna z najnáročnejších ťažobných operácií, aké ste si kedy dokázali predstaviť,“ uviedol v rozhovore Fred. „Len sa tam dostať bolo takmer nemožné.“ S ohľadom na nadmorskú výšku je možné dostať všetko vybavenie na miesto len pomocou vrtuľníka.
V neprístupnom teréne sú nútení hľadať nové metódy, ako zdvihnúť obrovské balvany s váhou aj pol tony, zaboriť svoje drapáky do zvislých útesov a sami opraviť svoje stroje uprostred ničoho. Tlak je obrovský a nebezpečenstvo úrazu hrozí na každom rohu. Podarí sa im napriek tomu nájsť viac zlata než kedykoľvek predtým?

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov