TOP 10

10+ vecí, ktoré by si mal okamžite zo svojho domu vyhodiť!

vyhodiť

videní: 2.7K

Tvoj domov má byť útulné miesto, kde sa budeš cítiť pohodlne a bezpečne. Ale niekedy máme doma zbytočné a dokonca nebezpečné veci, ktoré zaberajú príliš veľa priestoru a negatívne ovplyvňujú aj naše zdravie. Mali by sme ich čo najskôr vyhodiť!

Aj keď nám škodia, používame ich. Možno z pohodlnosti, možno z nevedomosti. Ak však nechceš ohrozovať seba a svoju rodinu, mal by si tieto veci čo najskôr vyhodiť a už si ich nikdy nezaobstarať. Ktoré to sú zistíš v dnešnom príspevku. Čítaj ďalej…

Umelohmotný riad

vyhodiť

Áno, tento plastový riad je ľahký a nemusíš ho po použití umývať, ale je lepšie používať bežné nádoby, pretože plastové taniere a šálky sú pre našu planétu mimoriadne nebezpečné. Okrem toho sa čiastočky plastu uvoľňujú aj do tvojho jedla. Vždy je lepšie minúť niekoľko minút umývaním riadu, než prispieť k znečisteniu Zeme plastom.

Lak na nechty s prekvapením

vyhodiť

Mnohé laky obsahujú toluén, formaldehyd, dibutylftalát a ďalšie nebezpečné zložky, ktoré môžu ovplyvniť naše zdravie. Nechtári sú viac ohrození ťažkými chorobami ako iní – inhalujú odparované chemikálie z nechtov každý deň. Zoznám sa so všetkými zložkami laku na nechty predtým, ako ho zakúpiš.

Vinylové tapety

vyhodiť

Hlavnou “zložkou”  vo vinylových tapetách je polyvinylchlorid (alebo PVC.) Z vinylových obkladov sa môžu uvoľňovať výpary vinylchloridu. Dlhodobé pôsobenie nízkeho množstva PVC je spojené s toxikáciou organizmu. Buď opatrní pri výbere tapiet. Pokús sa experimentovať s farbou namiesto vinylových obkladov.

Dočasný nábytok

vyhodiť

Vždy sa snažíme, aby náš domov vyzeral útulne. Nič však nenaruší harmonické usporiadanie domu tak, ako dočasný nábytok, ktorý zvyčajne kupujeme, aby sme mali viac úložného priestoru. Nekupuj tento druh nábytku mysliac si, že ho neskôr vymeníš za krajší. Namiesto toho si kúp klasické kusy nábytku, ktoré nestratia svoj šarm ani časom.

Make up po záručnej dobe musíš jednoznačne ihneď vyhodiť

vyhodiť

Neodporúča sa používať výrobky po expirácii na make-up, pretože nebudú fungovať tak, ako by mali. Napríklad mlieko s SPF faktorom už nechráni tvoju pokožku, BB krém bude takmer transparentný a tak ďalej. Niekedy make-up po záručnej dobe môže spôsobiť podráždenie pokožky a vyrážky.

Osviežovače vzduchu

vyhodiť

Veľa osviežovačov vzduchu obsahuje toxické chemikálie, ktoré nie sú uvedené na štítkoch. Osviežovač vzduchu môžeš jednoducho nahradiť prírodnými esenciálnymi olejmi alebo dokonca voňavými kameňmi, ktoré nebudú len pekne voňať, ale aj vyzerať.

Rozťahovací gauč namiesto postele

vyhodiť

Čím si starší, tým pohodlnejšiu posteľ by si mal mať. Dočasné skladacie postele alebo gauče neprospievajú našej chrbtici.

Sprchové závesy, ktoré nikdy neboli umyté

vyhodiť

Vedci nás varujú, že mydlové škvrny na sprchovom závese sú vlastne baktérie. Môžu spôsobiť rôzne infekcie u ľudí, ktorí majú slabší imunitný systém. Aby si ho udržal čistý, musíš ho pravidelne opláchnuť octom.

Staré časopisy

https://www.instagram.com/p/Be_yO_ZgqGq/?utm_source=ig_embed

Ak nie si dizajnér, ktorý ich potrebuje na rôzne projekty a koláže, je na čase ich vyhodiť! Zbierajú prach, roztoče a vytvárajú zbytočný neporiadok.

Uteráky v kúpeľni

vyhodiť

Uteráky, ktoré sú uložené v teplej a vlhkej kúpeľni, vytvárajú nádherné prostredie pre baktérie. Je lepšie ich nechať v zásuvke v izbe. Odporúča sa tiež vyprať osušky aspoň raz týždenne a ihneď po použití ich vysušiť.

Staré koberce

https://www.instagram.com/p/Bo_ZETrgvGf/?utm_source=ig_embed

Koberce zbierajú prach, a preto je dôležité ich aspoň dvakrát týždenne poriadne vyčistiť. Minimálne to je dôvod, prečo ich čo najrýchlejšie vyhodiť.

Umelé kvety

vyhodiť

Rastliny môžu priniesť teplo do akejkoľvek miestnosti, ale umelé sú výnimkou – nekupuj ich ani vtedy, ak nechceš tráviť čas staraním sa o skutočné rastliny. Namiesto umelých kvetov si zaobstaraj nenáročné rastliny ako kaktusy alebo sukulenty (aloe, echeveria a tak ďalej).

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov