Video

V talianskej Bologni vybuchla cisterna. Explózia zanechala na diaľnici obrovský kráter

vybuchla cisterna

videní: 7.9K

Obrovská explózia otriasla diaľnocou blízko mesta Bologna v severnom Taliansku. Tragédiu spôsobila cisterna naložený výbušnými materiálmi. Najmenej dvaja ľudia prišli o život a minimálne 70 je zranených, niektorí z nich so závažnými popáleninami, uviedla polícia.

Výbuch spôsobila cisterna, ktorá bola naložená výbušnými materiálmi. Vodič kamiónu s cisternou si zrejme kvôli nepozornosti alebo mikrospánku nevšimol, že sa pred ním utvorila kolóna a v plnej rýchlosti narazil do návesu kamióna stojaceho pred ním. Tlačová agentúra ANSA uviedla, že cisterna prepravovala skvapalnený ropný plyn, tiež známy ako LPG. Zábery a fotografie, ktoré sa objavili na sociálnych médiách, ukazujú masívny výbuch a hustý čierny dym, ktorý smeroval do nebies. Na scénu bolo poslaných niekoľko záchranných a pohotovostných tímov, napísali talianski hasiči na svoj účet na sociálnej sieti Twitter.

Taliansky spravodajský kanál Sky TG24 uviedol, že niektorí zranení boli zasiahnutí letiacim sklom, keď kvôli masívnej tlakovej vlne explodovali okná v neďalekých budovách. Polícia uviedla, že uzavrela diaľnicu a okolie v Borgo Panigale na okraji mesta Bologna. “V dôsledku nehody na diaľnici došlo k výbuchu, ktorý viedol k požiaru na ulici Via Marco Emilio Lepido.” V dôsledku mohutnej explózie sa dokonca prepadla cesta na diaľnici.

V tweete letisko talianskeho mesta uviedlo, že explózia na diaľnici nijak nenarušila jeho bežný chod. “Obrovská explózia na diaľnici Bologna neovplyvnila letisko Bologna, lety fungujú aj naďalej bez akejkoľvek zmeny,” uviedlo letisko na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Mnohé videá užívateľov sociálnych sietí ukazujú, aká masívna explózia cisterny v skutočnosti bola. Oheň zachvátil kríky a stromy, ktoré sa nachádzali v blízkosti diaľnice. Na jedno z videí je vidieť parkovisko dílera automobilov značky Peugeot, ktorého areál sa nachádzal pod diaľnicou. Z videá je zrejmé, že explózia a následný oheň zničili všetko, čo bolo na dosah.

#bologna #borgopanigale

Príspevok, ktorý zdieľa Fabio Franci Surrogate (@redsurrogate),

Videá, ktoré nie sú vhodné pre slabšie povahy

Zdroj: Independent | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov