TOP 10

10 štýlových vynálezov, ktoré nás prenesú do budúcnosti


videní: 13.9K

Vedci nás zrejme nikdy neprestanú prekvapovať s novými vynálezmi, ktoré nás tak fascinujú, až ich máme nutkanie vlastniť. Preto ti dnes prinášame zopár takýchto vynálezov, ktoré budeme zrejme v budúcnosti používať každý deň. Niektoré sú naozaj zaujímavé.

 

Levitujúca stolová lampa

Flyte je bezdrôtová lampa, ktorá sa vznáša vo vzduchu nad svojou malou drevenou základňou. V tejto základní sa nachádzajú magnety. Táto lampa možno nie je až takou hudbou budúcnosti, keďže sa využíva už aj dnes. Na svoj chod potrebuje minimum energie a ak je zapnutá denne 6 hodín, vydrží ti až 22 rokov.

Inteligentná bunda so zabudovaným ohrievačom

Bunda „Flexwarm“ má špeciálne vykurovacie telesá, ktoré sú zabudované v oblasti chrbta, hrudníka a zápästia. S pomocou špeciálnych snímačov si môžeš nastaviť výšku teploty podľa svojho želania. Naozaj užitočný objav, ktorý ocenia najmä športovci.

Povrchový sterilizátor

Zariadenie nazvané ako „Kitchen Sanitizing Wand“ využíva UV žiarenie na zničenie až 99% škodlivých baktérií a mikroorganizmov z akéhokoľvek pevného povrchu. Zdá sa, že sa vďaka zariadeniu splní jeden veľký sen a kuchyňa tak bude svietiť čistotou.

Bezdrôtové slúchadlá s prekladačom

Malé nenápadné bezdrôtové slúchadlá, ktoré si jednoducho vložíš do uší a tie ti preložia všetko čo zachytia. Tvojou jedinou úlohou je nastavenie jazyka do ktorého chceš mať odposluch preložený. Vďaka tomuto zariadeniu budú tvoje ďalšie cesty po celom svete o čo si jednoduchšie.

2v1 – Korčule a skatebord

Na rozdiel od bežného skatebordu, tieto okrúhle korčule umožňujú voľne ovládať nohy. Skatebord má 2 kolieska s priemerom 25 cm, ktoré obsahujú plošinu pre tvoje nohy. Celkom zaujímavé. Predpokladá sa, že s týmto vynálezom nebudú spokojní iba tínedžeri. Malá informácia na záver, Tieto korčule (skatebord) už reálne existujú.

 

 

Solárna nabíjačka

Port je kompaktná prenosná batéria, ktorá dokáže nabíjať tvoj telefón práve vďaka slnečnej energii. Jediné, čo musíš spraviť, je ju pripevniť na ľubovoľné okno v dome, aute alebo v lietadle. To ti uľahčí špeciálna prísavka.

Skener, ktorý ti ukáže zloženie potravín

Spoločnosť TellSpec bola založená práve pre ľudí, ktorí chcú rýchlo a presne poznať zloženie potravín, ktoré konzumujú. Ovládanie je veľmi jednoduché, stačí potraviny oskenovať, skener následne zašle zoznam zložiek a informácie o výživovej hodnote do špeciálnej aplikácie v mobile. Od tejto chvíle sa už nebudeš musieť obávať o kvalitu potravín, ktoré konzumuješ.

Prenosný nástroj na kopírovanie a vkladanie

Copy & Paste umožňuje skenovať a tlačiť obrázky kdekoľvek a na čokoľvek. Jednoducho stlačíš tlačidlo a následne naskenuješ objekt, ktorý sa chystáš kopírovať. Následne po naskenovaní môžeš obrázok pomocou atramentu vytlačiť na akýkoľvek povrch. Momentálne je to však iba koncept, ale ak sa časom stane reálnym nástrojom, záujem ľudí bude obrovský.

Elektronické snímacie pero

Použitím pera Phree môžeš napísať niečo kdekoľvek. Skutočne to funguje: všetky symboly napísané na ľubovoľnom povrchu budú digitalizované a odoslané na tvoj smartphone alebo počítač. Veľmi užitočná vec, pokiaľ nemáš po blízku papier alebo telefón.

MIIO – Kanvica budúcnosti

MIITO je neuveriteľné zariadenie, ktoré ti umožní zohriať akúkoľvek kvapalinu. Je jedno či sa nachádza v pohári, miske alebo v hoci akej inej nádobe. Pomocou tejto kanvice dokážeš ohriať presné potrebné množstvo kvapaliny, čím šetríš čas ale aj energiu.

 

1e3)g=1e3;else if(200>~~g)g=200;f.height=g}if(„link“===d.message)if(h=b.createElement(„a“),i=b.createElement(„a“),h.href=f.getAttribute(„src“),i.href=d.value,i.host===h.host)if(b.activeElement===f)a.top.location.href=d.value}else;}},d)a.addEventListener(„message“,a.wp.receiveEmbedMessage,!1),b.addEventListener(„DOMContentLoaded“,c,!1),a.addEventListener(„load“,c,!1)}(window,document);
//]]>

 

Zdroj: brightside
Fotografie: brightside

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov