TOP 10

10 šokujúcich faktov o internete, ktoré ti doslova vyrazia dych


videní: 16.8K

Spomínaš si na telefón? Nebolo to tak dávno, čo boli telefonáty na dlhú vzdialenosť skutočne drahé. To spôsobilo, že vzťahy na diaľku skutočne nefungovali. 🙂

Zatiaľ čo sa telefóny vyvíjali, inovácia trvala niekoľko rokov, kým sa dostali do takmer každej domácnosti. V skutočnosti ubehlo 75 rokov od prvého telefonátu, kým počet používateľov dosiahol 50 miliónov. Internet, jeho informačný a komunikačný bratranec, však potreboval iba štyri krátke roky na to, aby dosiahol túto hodnotu.

Internet práve vstupuje do stredného veku a podobne ako veľa vecí, ktoré vstúpia do stredného veku, dozreje a prinesie ešte väčší potenciál. Nie si o tom presvedčený? Tak sa pozri, čo všetko dosiahol internet za pomerne krátky čas.

 

1. V súčasnosti existuje 47 miliárd webových stránok…

…vrátane úplne prvej webovej stránky vytvorenej pred viac než 28 rokmi. A kým odhady počtu sa líšia v prípade webových stránok s obsahom pre dospelých, istá stránka poskytuje šialené štatistiky o tom, koľko ľudí na celom svete sleduje porno.

 

2. V súčasnosti je na celom svete 3,58 miliardy užívateľov internetu…

…čo predstavuje takmer 47 % svetovej populácie. Približne polovica (48 %) všetkých používateľov internetu je v Ázii. Druhá polovica sú vodiči v dopravných zápchach. 😀

 

3. Na celom svete má viac ľudí prístup k internetku ako k televízii

Televíziu má konkrétne 1,59 miliardy domácností, ale už viac ako 2 miliardy ľudí má prístup k internetu z mobilného zariadenia.

 

4. V roku 2017 pošleme a prijmeme 269 miliárd e-mailov…

…čo zodpovedá takmer 121 e-mailom za deň. Bohužiaľ, takmer 86 percent týchto e-mailov bude spam.

 

5. Ľudstvo trvalo 174 rokov, aby dosiahlo celkom 3,5 bil fotografií…

…avšak odhaduje sa, že len v roku 2017 bude vytvorených 1,2 bilióna fotografií.

6. Na YouTube má účet tretina všetkých ľudí na internete

Diváci sledujú každý mesiac 6 miliárd hodín videí, čo predstavuje ekvivalent 68 000 rokov. Zaujímavé je, že viac ako 80 % používateľov YouTube žije mimo USA.

 

7. Čísla YouTube sú nič v porovnaní s celým internetom

Zatiaľ čo štatistiky YouTube sú pôsobivé, streamingová služba predstavuje len 18 percent všetkých internetových pripojení. Spoločnosť Netflix na druhej strane počas špičky dosahuje až 36 percent, pričom streaming videí vo všeobecnosti zaberá 70 percent pripojení.

 

8. Facebook má v súčasnosti 1,86 miliárd užívateľov

Ak by FB bol krajinou, bol by tou najľudnatejšou na Zemi. Takmer 80 % všetkých používateľov internetu používa Facebook. Druhá je spoločnosť Instagram, vlastnená Facebookom, ktorá má 32 % všetkých používateľov internetu. Používatelia Facebooku a všetkých jej partnerských aplikácií a služieb strávia na týchto stránkach v priemere 50 minút denne, čo je ďaleko najvyššia hodnota.

9. V roku 2016 bolo stiahnutých 90 miliárd mobilných aplikácií

Aplikácie spoločností Google a Facebook sú zodpovedné za deväť z desiatich najpopulárnejších mobilných aplikácií.

 

10. Amazon nie je on-line predajca – je to technologická spoločnosť

Hoci v našich končinách Amazon (zatiaľ) nie je rozšírený, v ostatných častiach sveta ide o populárnu službu. Nie je to však tak, ako si mnohí jej používatelia myslia. Pri vytváraní infraštruktúry potrebnej na prevádzku svojich služieb Amazon zistil, že majú dobrú vec a začali ponúkať službu Amazon Web Services (AWS) ako službu IT infraštruktúry iným podnikom. Dnes každá štvrtá spoločnosť používa AWS (vrátane Snapchat, Netflix, Adobe a NASA)  a každý tretí užívateľ internetu navštívi webovú stránku bežiacu na systéme AWS každý deň. Spoločnosť Amazon riadi stovky tisíc serverov pôsobiacich v 16 geografických regiónoch po celom svete.

Zdroj: INC / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov