Namočené vlašské orechy na mnohohodinové štúdium

Namočené vlašské orechy patria medzi takéto potraviny a môžu byť silným spojencom pre študentov a profesionálov, ktorých cieľom je udržať si sústredenie počas dlhého štúdia. Nedávna štúdia z University of Reading zistila, že konzumácia raňajok bohatých na vlašské orechy viedla k zlepšeniu kognitívnych schopností počas celého dňa.
U účastníkov, ktorí zjedli 50 gramov vlašských orechov rozmiešaných v müsli a jogurte, sa neskôr počas dňa prejavil rýchlejší reakčný čas a lepší výkon pamäte v porovnaní s tými, ktorí raňajkovali bez orechov.
Hrozienka na ospalosť

Hrozienka, najmä ak sú namočené cez noc, môžu byť prírodným prostriedkom proti ospalosti a na zvýšenie bdelosti. Sú bohaté na prírodné cukry, ako je glukóza a fruktóza, ktoré zabezpečujú rovnomerné uvoľňovanie energie, pomáhajú zmierniť únavu a udržať sústredenie počas celého dňa.
Okrem toho ich vysoký obsah železa podporuje tvorbu červených krviniek, zlepšuje prenos kyslíka v tele a znižuje pocit únavy. Zaradenie hrsti namočených hrozienok do rannej rutiny tak môže pomôcť udržať hladinu energie a prirodzene bojovať proti ospalosti.
Zdroj: brightside / topdesat
