Foto

Potraviny, ktoré jete každý deň a ani netušíte, ako vám veľmi prospievajú!

Potraviny

Namočené mandle pre lepšiu pamäť

potraviny

Mandle v tradičnej medicíne dlho oslavované pre ich kognitívne účinky a moderná veda teraz tieto tvrdenia potvrdzuje. Štúdia zistila, že konzumácia namočených mandlí nalačno výrazne zlepšuje pamäť a schopnosť učiť sa na zvieracích modeloch. Predpokladá sa, že v dôsledku namáčania sa v nich zvyšuje obsah vitamínu E, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v oblasti pamäti a zdravia srdca.

V komplexnom prehľade sa ďalej zdôrazňuje, že mandle sú bohaté na základné živiny, ako sú omega-3 mastné kyseliny, flavonoidy a fenylalanín. Tieto zlúčeniny spoločne prispievajú k zlepšeniu synaptickej plasticity a funkcie neurotransmiterov, ktoré sú nevyhnutné pre udržanie pamäti a kognitívny výkon.

Zaradenie namočených mandlí do každodennej stravy tak môže byť prirodzeným a účinným spôsobom, ako posilniť pamäť a celkové zdravie mozgu.

Tekvicové semienka na zníženie stresu

Tekvicové semienka vďaka svojmu bohatému nutričnému profilu prirodzeným spojencom pri znižovaní stresu a podpore duševnej pohody. Sú bohaté na horčík, minerál nevyhnutný na reguláciu neurotransmiterov a udržiavanie pokojného nervového systému. Horčík pomáha regulovať reakciu organizmu na stres a jeho nedostatok sa spája so zvýšenou úzkosťou a podráždenosťou.

Okrem toho sú tekvicové semienka dobrým zdrojom tryptofánu, aminokyseliny, ktorú telo premieňa na serotonín, neurotransmiter známy svojou úlohou pri regulácii nálady a relaxácii. Zaradenie malej hrsť tekvicových semienok do každodenného jedálnička môže byť jednoduchým, ale účinným spôsobom, ako podporiť zvládanie stresu a zlepšiť celkové duševné zdravie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov