Aby boli prílohy chutnejšie a lákavejšie

- Ak nemáte dobrý dôvod obávať sa kúskov kameňa, úlomkov alebo čohokoľvek iného vo vašej ryži… nepreplachujte ju. Opražte ju. V podstate dajte vodu variť do hrnca, na panvicu dajte trochu oleja/masla a opekajte v ňom surovú ryžu, kým sa nezmení na nepriehľadnú, a potom ju vložte do vody. Zabráni sa tak zlepeniu ryže oveľa lepšie ako prepláchnutím (a zároveň to trvá kratšie), zvýrazní sa jej chuť a zabezpečí sa, že ryža nezníži teplotu vody, keď ju do nej vložíte.
- Do vriacej osolenej vody na cestoviny pridávam 2 alebo 3 rozdrvené strúčiky cesnaku. Uvarené cestoviny budú mať po dokončení miernu cesnakovú príchuť.
- Zemiaky na kašu je lepšie pred varením nekrájať na malé kúsky. Takto stratia časť škrobu a pektínu, absorbujú prebytočnú vodu a nakoniec budú vodnatejšie. A po uvarení je vhodné všetku vodu vypustiť a zemiaky pred pridaním masla, smotany alebo mlieka trochu osušiť: suché zemiaky budú oboje lepšie absorbovať.
Pre chutné pokrmy z vajec

- Pred miešaním vajíčok do nich pridajte štipku soli, nechajte 10 minút odstáť a potom miešajte ako zvyčajne. Najlepšie nadýchané vajíčka, aké ste kedy mali.
- Pri varení akéhokoľvek druhu vajec prináša použitie rasce a gréckeho korenia sakra dobrú chuť.
- Pri varení vajíčok (miešaných, na ľahko atď.) ukončite ohrev o 2-3 minúty skôr a nechajte zvyškové teplo, aby ich na panvici dokončilo. Vajíčka sú ako avokádo. Okno dokonalosti je malé.
- Existuje tento jednoduchý recept na čínske vajíčka s paradajkami. Naučil ma to robiť jeden čínsky priateľ. V podstate stačí, keď paradajky osmažíte s trochou sójovej omáčky a necháte ich variť do mäkka. Pridáte miešané vajíčko, premiešate a ozdobíte jarnou cibuľkou. Sú výborné s ryžou.
Na zlepšenie chuti dezertov

- Do všetkých čokoládových koláčov, sušienok atď. pridajte trochu kávovej usadeniny alebo samotnej kávy. Espresso a instantná káva tiež fungujú. Pridá bohatý podtón a vďaka nej bude čokoládový koláč chutiť oveľa bohatšie a domácejšie. Ľudia vždy obdivujú moje čokoládové koláče.
- Mojou obľúbenou „tajnou prísadou“ do koláčov, muffinov a cupcakes je vanilkový jogurt s 0 % tuku. Koláčom a všetkým ostatným dodáva vlhkosť a vytvára jemnejšiu a ľahšiu štruktúru.
- Pridávanie soli do horúcej čokolády. Vôbec ju nesolí, ale robí ju akosi čokoládovejšou. Všetci vždy hovoria, že moja horúca čokoláda je najlepšia, ale ja používam len balenú s mliekom a troškou soli!
- Keď robím jablkový koláč, vždy pridávam do náplne štipku soli. Soľ zvýrazní sladkosť jabĺk.
Dúfame, že sa vám tento článok páčil, a že vám tieto kulinárske tajomstvá pomôžu v kuchyni!
Zdroj: brightside / topdesat
