Tipy a triky

Reč tela: Okamžite sa zbavte týchto príšerných návykov

reč tela

videní: 3.1K

Reč tela: Nie vždy si všímame, čo robíme s nohami, rukami alebo výrazom tváre, keď sú okolo nás iní ľudia. Možno nám ani nenapadne, že tieto veci sú dôležité. Ale reč tela môže v skutočnosti veľa vypovedať o vašej osobnosti a pocitoch. A môže vám práve pomôcť urobiť dobrý dojem a získať prácu vašich snov, alebo naopak spôsobiť, že sa vám ľudia budú chcieť vyhnúť.

Myslíme si, že existujú určité návyky v reči tela, ktoré by ste sa mali odnaučiť a ktoré by mohli mať pozitívny vplyv na váš život. Pozrime sa, aké sú to návyky!

Reč tela: Okamžite sa zbavte týchto príšerných návykov

Hrbenie

Vaše držanie tela môže veľa napovedať o vašej sebadôvere. Ak sa hrbíte, svedčí to o tom, že sa cítite neisto. Ak si držanie tela nespravíte, hrbenie sa môže stať zvykom a budete ho robiť aj vtedy, keď nebudete v situácii, ktorá vo vás vyvoláva nepríjemné pocity. A ľudia to stále môžu považovať za prejav nízkeho sebavedomia.

Kríženie nôh alebo rúk

Pre mnohých ľudí je prirodzené, že si pri sedení prekrížia ruky a nohy. Ak však s niekým hovoríte, môže to pôsobiť defenzívne. Mohlo by to vyslať signál, že nie ste otvorení interakcii s druhou osobou alebo počúvaniu toho, čo chce povedať, alebo že sa v jej prítomnosti necítite dobre. Ak budete mať ruky a nohy rozkročené a ruky viditeľné, budete pôsobiť dôveryhodnejšie.

Neschopnosť nič nerobiť

Či už ide o zvyk, ktorý máte neustále, alebo len o niečo, čo robíte v stresových situáciách, aby ste sa utíšili, mali by ste sa pokúsiť prestať sa vrtieť. Ak si počas rozhovoru alebo dôležitého stretnutia krútite vlasmi, dotýkate sa prsteňov, poklepávate prstami a nohami alebo si neustále kontrolujete hodinky, môže to vyzerať, že sa nudíte a že by ste radšej boli niekde inde.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov