Zaujímavosti

Kórea: Fotografie ukazujúce rozdiely medzi Severnou a Južnou Kóreou

kórea

videní: 1.4K

Kórea: Po druhej svetovej vojne sa mnohé veci zmenili. Vytvárali sa nové hranice a jedna z nich rozdelila Kórejský polostrov na dve časti. Svetu zostala Severná Kórea a Južná Kórea. Vzťahy medzi týmito dvoma národmi boli viac ako 70 rokov nepriateľské, ale nedávno cez demilitarizovanú zónu preniklo trochu svetla.

Avšak aj v prípade opätovného zjednotenia budú obe kultúry potrebovať určitý čas, aby sa zjednotili, pretože ich spôsob života a kultúra sú veľmi odlišné. Pozrite si týchto 15 fotografií, ktoré ukazujú, aké rozdielne sú tieto dve krajiny.

Kórea: Fotografie ukazujúce rozdiely medzi Severnou a Južnou Kóreou

Zábava na slnku

Tak ako pri väčšine vecí, aj tu je spôsob, akým sa k bazénom chodí, značne odlišný. Severná Kórea je typicky trochu tradičnejšia a konzervatívnejšia, zatiaľ čo Južná Kórea vyzerá veľmi západne v tom, ako sa obliekajú do parku.

Obloha

Medzi Severnou a Južnou Kóreou je veľa rozdielov, a to aj pri pohľade na panorámu hlavných miest oboch krajín. Vrchol je z Pchjongjangu, a hoci sa tam nachádzajú vysoké budovy pripomínajúce mrakodrapy, nie sú ani zďaleka také moderné ako v Soule. Navyše v severokórejskom hlavnom meste je veľmi zreteľne vidieť znečistenie, čo je zvláštne, keďže je tam menej áut!

Letecké spoločnosti/letiská

V Severnej Kórei existuje len jedna letecká spoločnosť, ktorá je hodnotená ako jedna z najhorších na svete. Na druhej strane, Južná Kórea má množstvo leteckých dopravcov, ako aj dopravcov z iných krajín.

Ďalším rozdielom je, že do Severnej Kórey sa lieta len veľmi málo, zatiaľ čo Južná Kórea má širokú škálu leteckých možností. Dôvodom je jej miesto vo svetovom hospodárstve a snaha o zlepšenie cestovného ruchu.

Plavčíci

V oboch krajinách sa plavčíci obliekajú do uniforiem. Rozdiel sa prejavuje vo funkčnosti aj formálnej stránke. Severokórejský plavčík na obrázku vyzerá skôr ako letuška než ako niekto, kto skočí do vody a zachráni vás.

Juhokórejský plavčík je na svoju úlohu oblečený o niečo vhodnejšie. Navyše má na sebe nejakú lekárničku. Obaja sú pravdepodobne zruční, jeden len vyzerá pripravenejšie, to je všetko.

Školské uniformy

Všetci vieme, že jednou z najikonickejších vecí vo väčšine ázijských krajín sú jej školské uniformy. Tu môžete veľmi ľahko vidieť rozdiel medzi Severnou a Južnou Kóreou. Severokórejská uniforma vyzerá tradičnejšie a je rovnako roztomilá ako juhokórejský variant.

Juhokórejská uniforma vyzerá skôr ako západný dizajn súkromnej školy. Ďalším veľkým rozdielom je, že dievča na hornom obrázku má čistú tvár, zatiaľ čo to vyzerá, že to pod ňou má na sebe trochu mejkapu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov