Zaujímavosti

Skupina šiestich tínedžerov žila na neobývanom ostrove

skupina

videní: 374

Po troch mesiacoch sa chlapci naučili, ako tam prežiť

 

 

Po vylodení na ostrove skupina spala až do východu slnka. Ich prvou úlohou bolo vystúpiť na vrchol ostrova. Cestou Mano našiel kus namočeného dreva a zlomil ho, aby si do úst natlačil vodu – prvý nápoj, ktorý mal za posledných osem dní.

Keď dosiahli vrchol, pocítili príval života, väčší ako keď ich unášalo more. Spočiatku boli príliš slabí na založenie ohňa, a tak sa živili lovom mäkkýšov, papáje a kokosových orechov. Postupne naberali silu a vytrvalo sa pokúšali založiť oheň. Po troch mesiacoch sa im podarilo vytvoriť oheň a vychutnať si prvé teplé jedlo, čo znamenalo významný moment prežitia na ostrove.

Neskôr začali premýšľať, ako sa vrátiť domov

 

 

Potom si skupina postavila malý domček, na ktorého steny použili svoje zručnosti v tkaní kokosových listov. Stavba prístrešku, ktorého súčasťou bolo centrálne ohnisko a postele vyplnené banánovými listami, trvala dva týždne. Zorganizovali si zoznam, ktorý riadil úlohy, ako je udržiavanie ohňa, modlenie a starostlivosť o banánové palmy. Spoločnými silami sa pripravili na to, že na ostrove budú žiť na neurčito.

Hoci Mano si ostrov nikdy neobľúbil, túžil sa vrátiť domov a vidieť svoju rodinu. Po mesiaci pobytu začal so svojimi priateľmi stavať plť tak, že rúbal veľké stromy a ohňom tvaroval konáre. Keď sa ho pokúsili spustiť na vodu, plť sa len vznášala pozdĺž pobrežia, čo ich viedlo k poznaniu, že útek z ostrova po mori je zbytočný.

Chlapcov nakoniec zachránil austrálsky dobrodruh

Mano sa snažil nepremýšľať o ich dlhom pobyte na ostrove a žil v nádeji na lepší zajtrajšok. Po 15 mesiacoch sa ich situácia zmenila, keď Steven, jeden z chlapcov, zbadal blížiacu sa loď. Vzrušený k nej vyplával. Kapitán lode a austrálsky dobrodruh Peter Warner spočiatku odignoroval chlapcov zvuk, ktorý počul, ako volanie vtákov, ale keď objavil Stevena vo vode, uvedomil si, že tam uviazli ľudia. Keď sa pozrel smerom k ostrovu, uvidel na pláži piatich dlhovlasých a nahých chlapcov.

Pocit záchrany bol pre Manoa neopísateľný, premohla ho radosť z vyhliadky na návrat k rodine v Tonge. Po ich návrate komunita tri dni oslavovala: jeden deň oslavovali ich rodiny, druhý cirkev a tretí ostrovná komunita, pričom sa všetci tešili z ich bezpečného návratu.

 

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov