TOP 10

Moderný život nás zabíja: Čo robíme zle?

moderný život

videní: 437

Moderný život: Denne sa zabíjate – a ani o tom neviete! Či už ide o to, čo jete, pijete, robíte, alebo dokonca NEDÁTE – veci, ktoré nás privádzajú do predčasného hrobu, sa skrývajú na očiach.

Dnes vám ukážeme, ako presne žijete svoj moderný život všetkými nesprávnymi spôsobmi, a dáme vám niekoľko tipov, ako to čo najviac napraviť.

Moderný život nás zabíja: Čo robíme zle?

Sme závislí na internete

Na internete nájdete nekonečné množstvo rozkošných videí s mačkami a neuveriteľne zábavných zoznamov. Veď ste tu, nie?

Ale buďme úprimní: Internet nás síce vystavuje ľuďom a miestam, o ktorých sme si mysleli, že ich nikdy nestretneme ani neuvidíme – ale v skutočnosti nás odpútava od skutočného sveta.

Štúdie ukázali, že príliš veľa času stráveného pri obrazovke môže byť spojené so sociálnou izoláciou, problémami so sebavedomím, poruchami pozornosti, nárastom hmotnosti, úzkosťou, depresiou a množstvom ďalších vážnych zdravotných problémov. V skutočnosti by táto téma pravdepodobne mohla dostať aj vlastný zoznam TOP 10.

Takže hoci tieto dočasné dopamínové návaly môžu byť zábavné, nezabudnite si nájsť čas, odložiť telefón a fyzicky sa spojiť s úžasnou rodinou a priateľmi, ktorí zdieľajú váš život – moderný život.

Žijeme sedavým spôsobom života

Stavím sa, že toto čítate sediac na stoličke. V skutočnosti sa stavím, že väčšina z nás v nej trávi veľkú časť každého dňa. A novinka: nášmu srdcu to neprospieva.

Nedávna štúdia zistila, že u mužov, ktorí sedia 23 hodín týždenne, teda niečo vyše 3 hodín denne, je výrazne vyššia pravdepodobnosť vzniku srdcových ochorení, a to aj v prípade, že pravidelne cvičia.

A čo je najhoršie? Na vine nie je len sedenie. Riziko pre vaše srdce môže predstavovať aj akékoľvek dlhšie nehybné sedenie, napríklad dlhšie jazdenie autom alebo práca za stolom. Prečo? Naše telo je stavané na pohyb. Všetko, čo je v pohybe, od svalov až po krvný obeh, udržiava naše srdce v dobrej kondícii. Čím viac sme neaktívni, tým väčšie je riziko srdcových ochorení.

Konzumujeme príliš veľa spracovaných potravín

Máte radi rýchle a jednoduché jedlo? Hoci je pohodlie lákavé, preháňanie sa so spracovanými potravinami môže priniesť neželanú zdravotnú záťaž. Hotové večere, balené občerstvenie a dokonca aj niektoré druhy mäsa často obsahujú zákerné množstvo pridaných cukrov, nezdravých tukov a rafinovaných sacharidov. Táto kombinácia môže prispieť k nárastu hmotnosti, viesť k vzniku cukrovky 2. typu a ďalším zdravotným problémom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov