Foto

Filmy: Toto sú tie najlepšie filmy, ktoré boli kedy natočené

filmy

videní: 1.9K

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank je americký dramatický film z roku 1994, ktorý napísal a režíroval Frank Darabont podľa novely Stephena Kinga Rita Hayworth a vykúpenie z väznice Shawshank z roku 1982.

V hlavnej úlohe Andyho Dufresna, odsúdeného vraha, ktorý strávil dve desaťročia v štátnej väznici Shawshank, sa predstavil Tim Robbins. Rozpráva príbeh o jeho pobyte vo väzení a o jeho prípadnom úteku cez tunel, ktorý kopal 20 rokov so spoluväzňom Ellisom Boydom Reddingom (Morgan Freeman).

Krstný otec

Film, ktorý bol uvedený v roku 1972, bol nakrútený podľa knihy Maria Puza. Film sleduje muža menom Don Vito Corleone, ktorý sa zaoberá mafiou v Amerike. Tento film patrí medzi najlepšie, pretože má všetko, čo si človek môže priať – drámu, násilie, romantiku a humor. Navyše v ňom hrajú niektorí z najznámejších hercov a herečiek v histórii Hollywoodu, ako napríklad Al Pacino a Robert De Niro.

Občan Kane

Občan Kane, ktorý bol vydaný v roku 1941, patrí medzi filmy, o ktorých sa väčšina špičkových kritikov a filmových snobov zhoduje, že ide o najlepší film, aký bol kedy natočený. Orson Welles napísal, režíroval a zahral si v ňom, keď mal iba 25 rokov, a preto je jeho uznanie kritikov ešte pôsobivejšie.

Film začína jeho smrťou v Xanadu, jeho sídle na Floride, a rozpráva príbeh života Charlesa Fostera Kanea, pričom prechádza medzi minulosťou a rozhovormi s tými, ktorí ho poznali, v súčasnosti. Priznajte si, že ste filmový nadšenec. To je v poriadku. My tiež.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov