Foto

Filmy: Toto sú tie najlepšie filmy, ktoré boli kedy natočené

filmy

videní: 1.9K

Dvanásť rozhnevaných mužov

Film Dvanásť rozhnevaných mužov, známy tým, že sa takmer celý nakrúcal na jednom mieste, sleduje porotu, ktorá sa snaží dospieť k jednomyseľnému rozhodnutiu. Keď porota prvýkrát vstúpi do rokovacej miestnosti, 11 z 12 mužov je už rozhodnutých o verdikte, až kým porotca č. 8 nezačne spomínať veci, ktoré by sa dali považovať za dôvodné pochybnosti.

Je to krásny pohľad na ľudskú povahu a rôzne motivácie, ktoré všetci prinášame. Až keď sa film objavil v televízii dlho po svojom spočiatku neuspokojivom výsledku v pokladniciach, získal film Dvanásť rozhnevaných mužov svoj legendárny status.

Avatar

Ohromujúci film Avatar, ktorý bol vydaný v roku 2009, je najvýnosnejším filmom všetkých čias. Tento film má všetko, čo si milovník filmov môže priať – akciu, dobrodružstvo a romantiku. Príbeh filmu je o vojne, v ktorej ľudia bojujú proti inteligentným druhom žijúcim na Pandore. Hlavný hrdina Jake Sully (Sam Worthington) je ochrnutý mariňák, ktorého naverbovali, aby v tomto konflikte bojoval.

Jeho úlohou je preniknúť do sveta Na’vi, ktorí obývajú Pandoru a ktorí sa bránia prenikaniu ľudí na svoje územie. Vo svojej ľudskej podobe sa zamiluje do krásnej Na’vi ženy Neytiri (Zoe Saldana) a začne sa zmietať medzi svojou povinnosťou vojaka a láskou k nej. Ide o jeden z najobľúbenejších filmov vôbec, má hodnotenie PG-13 a zaujme vás od začiatku do konca. Navyše sú tu neuveriteľné špeciálne efekty.

Pulp Fiction

Žiadny zoznam najlepších filmov by nebol úplný bez Tarantinovho filmu. Film Pulp Fiction bol vydaný v roku 1994 a v hlavných úlohách sa v ňom predstavili John Travolta, Samuel L. Jackson a Uma Thurman. Štýlovo bol Pulp Fiction filmom, ktorý zmenil predstavy ľudí o nezávislom filme a o tom, čo dokáže.

Tri rôzne príbehy sa odvíjajú mimo chronologického poradia a vezmú vás na sexy, divnú, oku lahodiacu násilnú jazdu, ktorá bola všetkým, čo ste nevedeli, že od filmu chcete. Film bol nominovaný na štyri Oscary a získal cenu za najlepší pôvodný scenár.

Interstellar

Vizuálne ohromujúci zážitok Interstellar nás vezme na cestu vesmírom a časom. Christopher Nolan šikovne prepletá minulosť a budúcnosť, aby vyrozprával príbeh skupiny astronautov, ktorých úlohou je zachrániť ľudskú rasu.

Keď sa Zem zmieta v ekologickej katastrofe, tím musí zistiť, ako najlepšie zachrániť to, čo zostalo – skôr, než bude neskoro. Efekty vo filme sú ohromujúce a pohlcujúce, pretože máme skutočne pocit, že sme v týchto rôznych epochách naprieč priestorom a časom a sme svedkami udalostí, ktoré sa odohrávajú pred našimi očami. Zároveň je to neuveriteľne podnetný zážitok, ktorý nám kladie otázku, ako ďaleko by sme zašli pre svoje deti – obetovali by ste sa pre ne?

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov