Zaujímavosti

Módne trendy z minulosti, ktoré sú dnes bizarné

trendy

videní: 419

Každé časové obdobie má svoje vlastné trendy v móde aj vzhľade. V minulosti boli štandardy krásy niekedy také nezvyčajné, že ak by si chcel mať dokonalý vzhľad, musel by si použiť skutočne podivné metódy. Napríklad si pravdepodobne počul o zväzovaní nôh a napínaní krku kovovými krúžkami. A existujú aj „experimenty krásy“, ktoré boli nielen bolestivé, ale aj nebezpečné.

7. Viacfarebné trendy obočie

Pokiaľ ide o ľudskú tvár, obočie pravdepodobne utrpelo najviac, keď ide o normy krásy. Napríklad v starovekom Grécku bola takzvaná unibrow módna a ak žena nemala zrastené obočie, použila špeciálny „implantát“ vyrobený z kozej kožušiny.

Ženy stredovekej Číny však išli ešte ďalej. V druhom a treťom storočí začali vyrábať viacfarebné obočie. Jeden z cisárov tej doby nariadil svojim manželkám modrozelené obočie. Aby sa ženy riadili týmto poriadkom, museli si oholiť obočie a kresliť nové pomocou drahého atramentu dovážaného z iných krajín. Bolo to nielen pre potešenie cisára, ale bol to aj spôsob, ako ukázať ostatným ľuďom, aký bol bohatý, pretože len veľmi bohatí ľudia si mohli dovoliť tento atrament.

Tieto trendy však netrvali veľmi dlho a obočie, ktoré vyzerá prirodzene, sa stalo opäť populárnym.

6. Vysoké čela

Na konci štrnásteho storočia si bavorská kráľovná Isabeau stanovila podľa historikov trend vysokých čiel a dlhých tenkých krkov. Aby sa dodržali štandardy krásy, ženy si oholili vlasy na čele a dokonca si odstránili obočie. Trpeli tiež mihalnice: niekedy boli úplne odstránené nielen z horného viečka, ale aj spodného viečka.

5. Dlhé nechty

V Číne boli dlhé nechty trendom niekoľko storočí a dôvod bol celkom nezvyčajný: také nechty boli znakom toho, že majiteľ nemusel s rukami robiť nič, pretože si mohol dovoliť platiť sluhov.

Počas dynastie Čching, ktorá vládla krajine takmer 3 storočia (pred začiatkom dvadsiateho storočia), bol tento trend na vrchole. Nebolo to veľmi pohodlné, a preto mali také dlhé nechty len na prstenníku a malíčku. Aby ich chránili, nosili špeciálne „puzdrá“ z drahých kovov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov