Zaujímavosti

To, ako rýchlo kráčaš, hovorí o tom, ako dlho budeš žiť

kráčaš

videní: 624

 

Tieto nálezy boli založené na analýze deviatich predošlých štúdií, ktoré sledovali rýchlosť chôdze, pohlavie, vek, index telesnej hmotnosti, lekársku históriu a prežitie takmer 34 500 ľudí. To, ako chodíme a ako rýchlo dokážeme kráčať, závisí od našej energie, kontroly pohybu a koordinácie , čo si zase vyžaduje správne fungovanie viacerých systémov tela, vrátane kardiovaskulárneho, nervového a pohybového aparátu.

Z tohto dôvodu vedci v minulosti spájali rýchlosť chôdze so zdravím. Ale v minulosti sme jednoducho vedeli, že rýchlejšia chôdza je lepšia. Táto štúdia nám poskytuje numerický základ na odhad prežitia pre každú rýchlosť chôdze meranú na staršom človeku.

 

Free Couple Holding Hands photo and picture

 

 

Keď meriame napríklad krvný tlak, potrebujeme hraničný bod, aby sme pochopili, či je to normálne alebo nie. Podobne máme teraz hraničný bod, aby sme pochopili, či je celkový zdravotný stav človeka normálny pre jeho / jej vek jednoduchým otestovaním ich rýchlosti chôdze.

Je to rýchly a lacný spôsob, ako si môžu seniori overiť svoje vlastné zdravie. Na základe toho môžu lekári podobne monitorovať a upravovať kvalitu života svojich pacientov.

Zdroj: LiveScience topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov