Foto

Fotografia: TOP10 najzaujímavejších faktov

fotografia

videní: 728

6. Ľudia na starých fotografiách sa neusmievajú, pretože tak museli stáť niekoľko hodín. V priebehu rokov sa objavovalo množstvo teórií, ktoré sa snažili vysvetliť, prečo sa ľudia na dobových fotografiách neusmievajú. Medzi najobľúbenejšie patrí to, že ľudia sa hanbili ukázať svoje pokazené zuby alebo že si mysleli, že keby sa usmievali, vyzerali by smiešne. V skutočnosti však kvôli šialene dlhým expozíciám trvalo hodiny, kým sa vyrobila jedna fotografia. To by zrejme mali v sánke už kŕč.

fotografia

7. Fotka roztomilého dieťaťa v peňaženke ti ušetrí peňaženku. Ak stratíš peňaženku a chceš, aby sa ti vrátila, daj si do nej fotografiu rozkošného dieťaťa. Štúdia škótskeho psychológa Richarda Wisemana ukázala, že je väčšia šanca, že ti vrátia peňaženku, ak tam máš takýto obrázok.

8. Každý človek má jednu stranu tela fotogenickejšiu. A teda, ak sa fotí z danej strany vyzerá lepšie ako z druhej.

fotografia

9. V dnešnej dobe si na pamäťových zariadeniach dokážeme uchovať nespočetné množstvo fotografií a videí. O tom mohli ľudia v minulosti len snívať. Aké to máme šťastie!

10. Vynálezca fotografie bol viac známy svojím vynálezom vrtule na člny. Prvý fotografia bola vytvorená v roku 1816 francúzom Josephom Nicéphor0ome Niépceom. Vytváral ju 8 hodín a obraz bol stále rozmazaný. Možno práve preto bol Niépce viac známy svojím vynálezom vrtule pre člny. 

Zdroj: Boredpanda | pixabay topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov