Zaujímavosti

Najpodozrivejšia budova v Amerike: Všetko nasvedčuje tomu, že je to základňa NSA

NSA

videní: 777

Anonymní informátori tiež tvrdia, že špióni majú kódové označenie AT&T Lithium.

Predpokladá sa, že satelitná parabola na mrakodrape je prepojená s programom Skidrowe, ktorý zachytáva satelitné dáta vrátananie emailov, hovorov, hesiel a histórie prehliadania webu.

Dokumenty, ktoré unikli Snowdenom spájajú budovu s programom Blarney, ktorý bol vyvinutý začiatkom sedemdesiatych rokov na ťažbu komunikačných údajov.

Ďalším reťazcom kódových názvov pre Long Lines je “AWM” – keďže budova má parkovacie miesta označené iniciálami, ktoré označujú tajné špionážne agentúry.

 

 

Budovu navrhla spoločnosť John Carl Warnecke & Associates. Veľkou víziou bolo vytvoriť komunikačné nervové centrum, ktoré by sa podobalo na pevnosť 20. storočia. Oštepy a šípy boli nahradené protónmi a neutrónmi, ktoré ticho obliehajú armádu strojov vo vnútri, uvádza Atlas Of All Places.

Prísne tajné nákresy z apríla 2012 ukazujú, že v budove s vysokým zabezpečením je zariadenie riadené NSA spojené routermi s jeho prístupovým partnerom – AT&T.

Fletcher Cook, hovorca AT&T pre The Intercept povedal, že spoločnosť nedovoľuje žiadnej vládnej agentúre pripojiť sa priamo k ich sieti alebo ju inak kontrolovať s cieľom získavania informácii o ich zákazníkoch. Zároveň dodal, že skôr jednoducho reagujú na žiadosti vlády o informáciách na základne súdnych príkazov alebo iných povinných procesov a v zriedkavých prípadoch aj na dobrovoľnom rozhodnutí pokiaľ ide o život človeka a nie je tak dostatok času na potrebné vybavenie potrebných náležitostí – najmä pri únosoch a podobne.

Long Lines však naďalej funguje pod virtuálnym tajomstvom a aktivity tejto spoločnosti môžu pokračovať priamo pod nosom obyvateľov New Yorku. To všetko aj napriek aktivistom za ľudské práva a súkromie. Títo aktivisti tvrdia že v NSA je viac sliedičov ako protiteroristických agentov.

Na záver môžeme iba pripomenúť, že Mogens Lykketoft, bývalý predseda Valného zhromaždenia OSN raz povedal: “Takéto špionážne aktivity sú uplne neprijateľným porušením dôvery v medzinárodnú spoluprácu.”

Zdroj: Unilad topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov