Foto

Čo ukrývajú klietkové domy v Hongkongu?

klietkové domy

videní: 1.7K

Hustota obyvateľstva v Hongkongu je obrovská, a preto mesto neustále rastie. Väčšina obyvateľov žije v mrakodrapoch, ktoré sa právom nazývajú klietkové domy. Mnohí z nás videli tieto obrovské budovy na fotografiách, ale len veľmi málo ľudí v skutočnosti vie, čo sa v nich skrýva. Poďme sa spolu pozrieť na tieto nezvyčajné výškové budovy.

Toto sú hongkonské klietkové domy

Priemerná cena jedného štvorcového metra v týchto domoch je okolo 28 570 dolárov. Pre porovnanie, v Moskve je to 3 250 dolárov za meter štvorcový. Preto je sociálna nerovnosť v Hongkongu veľmi výrazná a jeden klietkový dom môže obsahovať niekoľko typov bytov pre ľudí s rôznymi úrovňami príjmu.

Klietkové domy ukrývajú 4 odlišné typy bytov

1. Domy pre chudobných

Viac ako 20% obyvateľov Hongkongu, čo je takmer 1,5 milióna ľudí, žije pod hranicou chudoby. V týchto klietkových domoch sú pre nich tzv. Dorms. Dorms sú izby s asi 20 klietkami vnútri; každá klietka má asi 2 x 0,5 metra. Chudobní ľudia doslova žijú v klietkach, kde si uchovávajú svoje skromné ​​veci. Život v týchto hrozných podmienkach ich stále stojí asi 180 – 200 dolárov mesačne. Nie všetci títo ľudia sú nezamestnaní, mnohí predávajú veci na trhoch alebo umývajú riad, ale napriek tomu si nemôžu dovoliť pre seba lepšie životné podmienky a v týchto klietkach budú roky žiť.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov