Foto

10+ faktov, ktoré dokazujú, že náš svet je omnoho divnejší, ako si myslíme

divnejší

videní: 897

11. Pes Bosco je starostom mesta Sunol už 10 rokov

Pes menom Bosco, kríženec čierného labradorského retrievera a rottweilera, bol zvolený starostom malého mesta Sunol v Kalifornii. Bosco zastával túto pozíciu od roku 1981 až do svojej smrti v roku 1994. Niektoré noviny písali, že pes, ktorý zastáva pozíciu starostu, je chybou amerického volebného systému.

12. V 70. rokoch Fínsko zakázalo komix o Káčerovi Donaldovi, pretože nemá spodnú bielizeň

Komiksy s najpopulárnejším káčerom na svete existovali vo Fínsku od roku 1951. V roku 1977 sa však Výbor pre mládež rozhodol, že ich jednoducho zakáže. V rozpravách niekto zo žartu povedal, že Donald bol zakázaný preto, lebo nenosí nohavice. V súčasnosti sa rozprávky o Káčerovi Donaldovi voľne šíria po celom Fínsku a medzi miestnymi obyvateľmi sú veľmi žiadané.

13. Škótsky jazyk má 421 synoným pre slovo “sneh”

Vedci z univerzity v meste Glasgow zaregistrovali 421 synoným pre slovo “sneh”.

14. Mačky majú 4 prsty na zadných labkách a 5 na predných

Piaty prst na predných labkách je potrebný pre lepšiu priľnavosť. Každý vie, ako ľahko dokážu mačky liezť po rôznych povrchoch, dokonca aj po záclonách. Na predných labkách majú tiež špeciálnu podložku, ktorú používajú na to, aby zanechali zápach v miestach, ktoré navštívili. Je to jedna z metód, ktorú používajú na označenie svojho územia.

15. Podivný test krásy

Podľa fotografie šíriacej sa internetom si skutočne krásny len vtedy, ak si priložíš prst na nos a bradu a pery sa ti ho dotýkajú. Ak nie, tak máš zrejme smolu.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov