Zdravie

Trápi ťa bolesť hlavy? Pozri sa, čo môže byť príčinou

bolesť hlavy

videní: 489

Málo cukru

Zaneprázdnení ľudia zvyknú málo jesť, to je však príčinou zníženej hladiny cukru v krvi. Pomocníkom môžu byť potraviny bohaté na horčík, ako napríklad špenát, tofu, tekvicové či slnečnicové semienka či olivový olej. Okrem toho sa snaž prijímať 5 porcií jedla denne, pričom najbohatšie by mali byť raňajky.

Káva je tvoj priateľ

Kofeín má analgetické účinky, takže môže pomôcť pri bolestiach hlavy. Nezabudni však, že všetkého veľa škodí.

Na žuvačku zabudni

Bolesť hlavy spôsobuje aj neustále žutie žuvačiek. Podľa výskumov dokonca žutie žuvačky spúšťa bolesť, a to najmä u mladších a tiež najstarších ľudí. Pravdepodobne je príčinou dlhodobé namáhanie viacerých svalov na hlave.

Dostatok tekutín

Dostatok tekutín je zlatým pravidlom v boji proti bolesti hlavy. S dostatočným príjmom tekutín predídeš nielen bolestiam hlavy, ale aj ďalším rôznorodým zdravotným komplikáciám. Piť sa odporúča najmä nesladené čaje a čistú vodu, a to pravidelne počas celého dňa.

Ľadový obklad

Prvá pomoc, ktorú poznali už naši predkovia. Ľahni si na chrbát a na čelo a vrchné viečka si prilož studený obklad. Pocítiš dočasnú úľavu a v niektorých prípadoch zmizne bolesť úplne. Finta je v oklamaní mozgu – ten sa totiž sústredí na studený podnet a bolesť tak budeš vnímať menej.

 

Zdroj: MayoClinic topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov