Zdravie

Otestuj si svoje zdravie jednoducho v pohodlí domova!

otestuj

videní: 2.3K

Ak sa chceš naozaj starať o svoje zdravie, mal by si absolvovať lekársku prehliadku aspoň raz ročne. Avšak, svoj zdravotný stav by si mal kontrolovať aj medzi návštevami lekára. Existujú špeciálne testy, ktoré si môžeš urobiť aj sám v pohodlí domova a diagnostikovať tak začínajúce vážnejšie ochorenia ešte pred prvými príznakmi.

 9. Ochorenie srdca a pľúc

Ohni prsty na ruke do tvaru písmena J a prilož ich k sebe ako na obrázku. Vidíš medzi nimi malý kosoštvorec? Skvelé, znamená to, že tvoje srdce je zdravé! Ak však medzi nechtami nie je žiaden priestor, môže to byť dôsledok nedostatočného prekysličenia. Nedostatok kyslíka môže byť spôsobený viacerými dôvodmi . Napríklad kardiovaskulárnymi chorobami, pľúcnymi problémami a gastrointestinálnymi problémami.

8. Zdvih a demencia

Na tento test budeš potrebovať stopky. Zdvihni jednu nohu do pravého uhla ako na obrázku a skús takto vydržať čo najdlhšie. Ak dokážeš udržať rovnováhu viac ako 20 sekúnd, znamená to, že máš minimálne riziko vzniku demencie alebo mŕtvice. Ak však máš problémy s udržaním rovnováhy, tvoje zdravie môže byť v ohrození. Môže ísť totižto o problém s mozgovými cievami.

 

7. Anémia

Postav sa pred zrkadlo a stiahni si nižšie spodné očné viečko. Ak je jeho farba zvnútra ružová, všetko je v poriadku. Ak je však bledoružová alebo nažltlá, môže to symbolizovať anémiu. Tá je totiž spôsobená nedostatkom hemoglobínu, a preto nemusia dostávať svaly a tkanivá v tele dostatok kyslíka. Ak zistíš, že si bledý, rýchlo sa unavíš alebo ťažko dýchaš, mal by si čím skôr navštíviť lekára.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov