Zdravie

Otestuj si svoje zdravie jednoducho v pohodlí domova!

otestuj

videní: 2.6K

6. Hormonálna nerovnováha

Strata vlasov je prirodzený proces. Denne stratíme priemerne 50 až 100 vlasov. Ak si však chceš byť istý, že vypadávanie tvojich vlasov je v norme, môžeš urobiť jeden test. Vezmi si do ruky prameň vlasov a jemne ťahaj prstami pozdĺž prameňa. Ak ti v ruke zostanú 2-3 vlasy, je to v poriadku, ak je ich viac, už to normálne nie je. Existuje veľa dôvodov, prečo ľuďom vypadávajú vlasy: stres, zlá hygiena alebo vážne zdravotné problémy. Vlasy sa často stávajú slabými v dôsledku hormonálnej nerovnováhy alebo nedostatku živín.

5. Syndróm karpálneho tunela

Zdvihni ruky tak, aby tvoje predlaktia boli zarovno s tvojou tvárou. Pokús sa chytiť prstami spodnú časť dlane. Ak to dokážeš vydržať 1-2 minúty, je to v poriadku. Ak však pociťuješ brnenie, necitlivosť či bolesť, môže ísť o syndróm karpálneho tunela.

4. Cukrovka

Pri tomto teste potrebuješ asistenciu. Požiadaj niekoho, aby sa spodnej strany tvojich prstov na nohe dotýkal ceruzkou. Raz ostrou stranou a potom gumou. Dokážeš rozlíšiť, kedy sa ťa dotkla ktorá strana ceruzky? Nízka citlivosť môže byť totiž ukazovateľom cukrovky.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov