Kvízy

Iba 2% ľudí dokáže nájsť v triede skryté písmeno za menej ako 15 sekúnd

nájsť

videní: 1.7K

Dokázal si nájsť stratené písmeno “E” za menej ako 15 sekúnd? Ak je to pre teba ťažké, tak nezúfaj. Nepodarilo sa to ani nám. Je to naozaj ťažký oriešok. Ale našťastie sme k tejto ilustrácii dostali aj indície, vďaka ktorým sa stane hľadanie strateného písmena o čosi jednoduchšie.

Možno ti v prvom momente napadlo zapojiť trocha logiky a fyziky. Písmeno si tak začal hľadať hneď pod tabuľou, veď predsa mohlo iba spadnúť na podlahu. Môžeme ti pomôcť a povedať ti, že sa tam určite nenachádza. Ak chceš nájsť písmeno “E”, musíš sa dôkladne pozrieť na každý predmet v triede. Môžeme ti ešte poradiť, že písmeno “E”, ktoré hľadáme je zelenej farby. Zamerať by si sa tak mal na všetko zelené, čo v triede uvidíš.

Podarilo sa? Ak nie tak nezúfaj. Teraz ti prezradíme správnu odpoveď – stratené písmeno “E” sa nachádza v rastline na okne. Overiť si to môžeš na ilustrácii nižšie, kde je písmeno zvýraznené.

Táto ilustrácia zanechala tisíce dospelých ľudí poriadne zmetených. Ako je možné, že sme si to mnohí nevšimli? Zrejme nás zmiatla farba a tvar, ktorý sa v kvetine na okne tvári naozaj prirodzene.

Štúdie ukazujú, že čím viac si cvičíš svoj mozog podobnými náročnými hádankami, tým bystrejší a múdrejší môžeš byť. Optické ilúzie nám vždy ukážu, ako funguje náš mozog. Špecifické kombinácie farieb, svetla a vzorov môžu oklamať naše mozgy a my tak nevidíme skutočnosť, ale to, čo si myslíme, že tam má byť.

Zdroj: jagranjoshtopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov