Zaujímavosti

Ako na opar? Vďaka týmto tipom sa ho zbavíš raz-dva!

opar

videní: 442

4. Citrónový balzam

opar

Lemonový balzam je krém alebo koncentrovaná masť a účinný bylinný prostriedok proti oparom. Obsahuje niekoľko bylinných extraktov, ktoré sú známe svojimi liečivými a antibakteriálnymi vlastnosťami. Ak sa používa pravidelne, tento výrobok môže znížiť proces hojenia až o polovicu. Aplikuj priamo na postihnutú oblasť niekoľkokrát denne.

5. Aloe vera

opar

Aloe vera je veľmi účinná  rastlina. Používa sa ako antibakteriálny prípravok a hoci nádchy nie sú spôsobené baktériami, použitie aloe vera zabráni akejkoľvek potenciálnej infekcii. Táto rastlina je tiež veľmi účinná na zmiernenie bolesti a nepohodlia a urýchlenie hojenia.

Z rastliny je potrebné dostať gél. Gél sa aplikuje priamo na zápal a je potrebné nechať ho tam asi 20 minút. Opakuj niekoľkokrát denne.

6. Echinacea aj na opar

opar

Echinacea je jedným z najsilnejších stimulátorov imunitného systému, čo je presne to, čo potrebuješ na prevenciu oparov. Môže sa užívať pravidelne v rôznych formách. Napríklad ako tinktúra alebo pilulky.

7. Vitamín E

opar

Vitamín E urýchľuje regeneráciu buniek pokožky tým, že pomáha uzdraviť choré bunky a vytvárať nové. Existujú dva spôsoby, ako to dosiahnuť: môžeš použiť vitamín E ako olej priamo na poškodenú pokožku alebo jesť veľa potravín s vysokým obsahom vitamínu E.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov