Foto

TOP10 podivných návykov Číňanov, ktoré zrejme Európan nikdy nepochopí

Číňanov

videní: 2.6K

V každej krajine sú špecifické kultúrne prvky. Ale čím viac sa naša mentalita líši, tým sa objavujú čudnejšie a nepochopiteľnejšie tradície, vkus či móda. Čína je iba jedným zo štátov kde je možné, že ich zvyky vás zarazia a ostanete v šoku.

Pekingské bikiny

Keď sa v Číne začína leto, Číňania nehanebne odhaľujú žalúdky. Neexistujú žiadne vekové obmedzenia – robia to starší ľudia aj mladí ľudia. Letná pánska móda dostala pôvodné meno Pekingské bikiny a šírila sa nielen v Pekingu, ale po celej krajine. A existujú 3 dôvody. Po prvé, Číňania veria, že telo týmto spôsobom „dýcha“. Po druhé, demonštrujú dobre kŕmený trup a informujú ostatných, že si môžu poskytnúť „hodné“ množstvo kalórií.

 

A tretí dôvod sa týka čínskej medicíny. Podľa nej je potrebné umožniť, aby energia “qi” mohla voľne obiehať okolo vnútorných orgánov. Nie je známe, ktoré pravidlo platí pre každého jednotlivého Číňana. Jedna vec je však jasná: tento zvyk pevne vstúpil do ich života. Podľa najnovších údajov chcú miestne orgány v Jinan tento trend zakázať , pretože to nepriaznivo ovplyvňuje imidž mesta a odpudzuje turistov.

Dlhé nechty u mužov

Zdá sa nám zvláštne, že niektorí Číňania si radi pestujú dlhé nechty. Faktom je, že po stáročia boli v Číne symbolom bohatstva. Nechty si mohli pestovať iba bohatí ľudia, ktorí sa zaoberali mentálnou prácou. A krátke nechty naznačovali, že ich „majitelia“ tvrdo pracujú a jednoducho si nemôžu dovoliť taký luxus. Dnes ich niektorí pestujú na všetkých prstoch, zatiaľ čo iní len na svojich malíčkoch – pre šťastie.

Falošné zadky

Možno sláva Kim Kardashian prenasleduje čínske ženy. Umelé zadky získavajú medzi dievčatami čoraz väčšiu obľubu. Žiaľ, s formulármi – Čínski výrobcovia nájdu riešenie. Ženy v Strednom kráľovstve ochotne experimentujú s ich vzhľadom a to je pre spoločnosti potešením vyrábať rôzne zariadenia na zlepšenie ich vzhľadu. A keď sa to môže týkať zadkov, môže sa to týkať aj lýtok a iných častí.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov