Foto

TOP10 podivných návykov Číňanov, ktoré zrejme Európan nikdy nepochopí

Číňanov

videní: 2.8K

Predaj materského mlieka milionárom

V Číne nie je obvyklé dojčiť deti, matky uprednostňujú zmesi. Tomu napomohla aj povera, ktorá je pre tento deň relevantná. Podľa neho kŕmenie poškodzuje zdravie a postavu mamičky. Aj v Číne sa predpokladá, že mlieko úplne stráca svoje prospešné vlastnosti, keď má dieťa 4 mesiace. Nedá sa ho však zbaviť cez noc, takže ženy si ho odsávajú a  predávajú na rôznych online platformách a špecializovaných stránkach. Výsledkom je, že materské mlieko sa stalo obľúbeným medzi milionármi, ktorí ho pridávajú do svojej stravy, pretože sa domnievajú, že je bohaté na vitamíny a minerály. Táto služba nie je lacná – stojí približne 5 000 dolárov mesačne.

Mahjong v bazéne

V čínskom meste Chongqing sa nachádza vodný park, ktorý ponúka nielen vodné aktivity, ale aj  mahjong pri stole v bazéne . Táto hra sa objavila v 20. rokoch 20. storočia a rýchlo získala národné postavenie. A v roku 1998 bol majiang oficiálne uznaný ako šport.

Kúpanie v morských riasach

Pre niektorých z nás nechutné, pre Číňanov normálka. Mesto Qingdao je prané žltým morom. S nástupom leta je celé pobrežie pokryté zelenými riasami . Miestne orgány sa s nimi každý rok snažia bojovať, ale zatiaľ bez úspechu. Pre Číňanov to však nie je prekážka, ktorá uniká z horúčavy, lebo nie sú averzný voči plávaniu v zelenej tekutine. 

Zdroj: Adme.rutopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov