TOP 10

TOP10: Prekvapivé miesta, kde si spokojne žijú baktérie

baktérie

videní: 944

6. Soľ a korenie

Čokoľvek, čo príde do kontaktu s rôznymi ľuďmi, má potenciál na akumuláciu baktérií. Ľudia často požívajú soľ a korenie, keď jedia jedlo, čím sa zvyšuje potreba pravidelnej dezinfekcie týchto vecí.

5. Rukoväte kohútika

 

Rukoväte vodovodných batérií je ťažké udržiavať čisté, pretože ich nemôžeš umyť skôr, ako sa ich dotkneš. Baktérie a špina, ktoré prinesú ruky rôznych ľudí, vedú k špinavým úchytkám. Po umytí rúk môžeš umyť rukoväť kohútika mydlovou vodou.

4. Držiaky na zubné kefky

Ľudia často uvažujú o umytí zubnej kefky, ale zriedka o umývaní držiakov kefiek. Nejako to mnoho ľudí nepovažuje za dôležitú vec. Čistenie držiaka zubnej kefky je však rovnako dôležité ako umývanie zubnej kefky. Ak sa v týchto držiakoch hromadí pleseň, kvasinky alebo baktérie, nakoniec to ovplyvní čistotu zubnej kefky.

3. Doska na krájanie

Doska na krájanie je náchylná na hromadenie veľkého množstva baktérií. Dosky sa používajú na krájanie surového mäsa, zeleniny, ovocia a rôznych ďalších položiek. Všetky tieto produkty zanechávajú určité zvyšky. Môžeš očakávať zamorenie ťažkými baktériami vrátane kvasinkových, plesňových a koliformných baktérií na doštičkách, ak nie sú správne umyté. Po umytí nezabudni nechať dosku dobre uschnúť.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov