TOP 10

TOP 5 najtajnejších vojenských základní sveta

základní

videní: 1.8K

Skryté základne nám obvykle pripomínajú najmä filmy ako sú tie s Jamesom Bondom. Základňa ukrytá niekde hlboko v horách, pod zemou alebo uprostred ničoho skvelo dotvára atmosféru filmov. Akéto základne však existujú aj v tom skutočnom svete. Poväčšine ich vlastní a prevádzkuje armáda. Vo väčšine prípadov platí, že bežný smrteľník sa ku takejto základni ani nepriblíži. Prečo sú tak tajomné, kde sú a ako vyzerajú? To sa pýta každý z nás. Preto ti dnes prinášame TOP 5 najtajnejších základní z celého sveta.

 

5. Yulin Naval Base, Čína

Základňa sa nachádza na južnom pobreží ostrova Chaj-nan. Vo svojich útrobách schováva prevažne jadrové ponorky. Verejnosti ju odhalili satelitné snímky z roku 2008, ktoré boli zverejnené na internete. Strategická poloha tejto základne dáva Číne obrovskú moc nad oblasťou v ktorej sa nachádza, takže nikto sa neodváži dostať len tak do juhovýchodnej Ázie.

Skladá sa z mnohých jaskýň, kde je ukrytých až 20 jadrových ponoriek a prístav s jadrovými balistickými strelami. V prístave môžu kotviť aj lietadlové lode. Konkrétnejšie sa jedná o jadrové ponorky typu 094 a medzikontinentálne balistické rakety JL-2.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov