Zaujímavosti

Inteligentné mesto v Saudskej Arábii, ktoré vám vyrazí dych!

inteligentné miesto

videní: 1.5K

Obrázky skutočne nie sú ničím iným ako pôsobivými, zobrazujú letecké vízie obrovskej púšte, vysnívaného mora a niektorých stavebných plánov.

Projekt má byť dokončený v roku 2030

 

 

Podľa oficiálnej webovej stránky NEOM je “The Line” kognitívne inteligentné mesto, ktoré sa tiahne 170 kilometrov od hôr NEOM cez púštne údolia až k Červenému moru. Okrem toho ide o zrkadlovú architektúru týčiacu sa 500 metrov nad morom, ale na šírku šetrnú k pôde 200 metrov.

Zakázaním ciest a áut sa plánuje, že “The Line” bude fungovať výlučne na obnoviteľné zdroje energie a 95 % pôdy bude zachovaných pre prírodu. “Na rozdiel od tradičných miest bude zdravie a blaho ľudí uprednostnené pred dopravou a infraštruktúrou,” uvádza sa na webovej stránke.

“The Line” je poznávacie mesto, ktoré sa tiahne v dĺžke 170 kilometrov od pohoria NEOM cez púštne údolia až k Červenému moru.

 

 

“The Line” nakoniec ubytuje 9 miliónov ľudí a bude postavený na ploche len 34 kilometrov štvorcových, dodáva webová stránka. To bude znamenať menšiu plochu infraštruktúry, čím sa vytvorí doteraz nevídaná efektivita mestských funkcií.

Okrem toho ideálna klíma počas celého roka zabezpečí, že obyvatelia si budú môcť vychutnávať okolitú prírodu. Obyvatelia budú mať okrem vysokorýchlostnej železnice – s prejazdom z jedného konca do druhého za 20 minút – prístup aj ku všetkým každodenným potrebám v okruhu piatich minút chôdze.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov