TOP 10

Mesiac a jeho úžasné a nezvyčajné fakty

Mesiac

videní: 2.9K

Ľudia verili, že Mesiac je zodpovedný za duševné choroby

Možno sa čudujete, prečo sa všetko, čo súvisí s Mesiacom, nazýva “lunárne” – zatmenie Mesiaca, lunárny nový rok, mesačný povrch. Pochádza to od bohyne Luny, ktorá bola uctievaná v starovekom Ríme a predstavovala Mesiac spolu so Solom, ktorý predstavoval Slnko.

Existujú aj ďalšie slová odvodené od rovnakého pôvodu, napríklad “lunárny”, pretože sa verilo, že duševné choroby ovplyvňuje Mesiac.

Na Mesiaci sa nachádza ľudský odpad

Zábery Neila Armstronga a Buzza Aldrina, ktorí vstúpili na povrch Mesiaca, patria k najznámejším v histórii, najmä zábery vztýčenej americkej vlajky.

Niektoré z vlajok sú stále vztýčené a na svojom mieste, ale nie sú jediné, ktoré tam zostali. Je tu celý rad zariadení, ako napríklad fotoaparáty a nástroje pre geológiu, ktoré si astronauti so sebou nevzali. V skutočnosti tam zostalo aj 96 vriec s výkalmi. To ich nikto nenaučil, že po sebe treba upratovať?

Ľudia tvrdili, že predávajú mesačné nehnuteľnosti

Uvažovali by ste niekedy o presťahovaní sa na Mesiac, keď sa ceny nehnuteľností a inflácia vymkli spod kontroly? Napriek tomu, že to technicky nie je legálne, jeden podnikavý realitný maklér zrejme predal pozemok na Mesiaci v hodnote 11 miliónov eur.

Tento muž, menom Dennis Hope, sa domnieva, že v Zmluve o kozmickom priestore existuje medzera, ktorá zakazuje krajinám vznášať nároky na pozemky na Mesiaci, čo by mohlo umožniť ich súkromné vlastníctvo. Organizácia Spojených národov uviedla, že tento podnik nie je platný. Ukázalo sa, že zmluva v skutočnosti platí rovnako pre jednotlivcov ako pre štáty. To však Hope nezabránilo vytvoriť webovú stránku, ktorá ponúka aker za 20 eur. Aká výhodná ponuka!

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov