Zaujímavosti

Trápi ťa bolesť a stres? Týchto 8 tipov stojí za vyskúšanie

stres

videní: 511

Trápi ťa bolesť a stres? Týchto 8 tipov stojí za vyskúšanie. Hoci moderná medicína prešla už dlhú cestu, niekedy každý z nás potrebuje okamžitú úľavu od bolesti a stresu.

Riešenie našich každodenných problémov máme často priamo pod nosom. A to bez toho, aby sme o tom vedeli. Niekedy stačí naozaj iba 5 minút a dokážeme si svojpomocne vyliečiť bolesť a stres. Tieto zdravotné tipy sú jednoduché a účinné, takže stoja za to, aby si ich vyskúšal, keď ich budeš najbližšie potrebovať.

8. Na postihnuté miesto použi ľad

Používanie ľadu je jedným z najstarších a najefektívnejších trikov, ktoré ti pomôžu zmierniť bolesť v ktorejkoľvek časti tela. Ľad môže byť nápomocný pri riešení akútnych zranení, ako aj akýchkoľvek zápalov a opuchov, ktoré ťa môžu postihnúť. Ľad môžeme priložiť na postihnuté miesto ako ľadový obklad, alebo si dať ľadový kúpeľ – pozor však aby si neprechladil niektorý zo svalov.

7. Masíruj si stred obočia, aby si uvoľnil stres

Tlakové body sú dobre známym spôsobom, ako môžeš získať dočasnú úľavu od všetkých druhov bolesti a stresu. Jeden z týchto bodov leží medzi naším obočím. Aplikovanie tlaku alebo masírovanie tejto oblasti je skvelým spôsobom, ako dokážeš z tela odstrániť stres alebo úzkosť.

6. Masáž ucha

Ďalší tlakový bod, ktorý môžeš stimulovať na uvoľnenie stresu a úzkosti z tela, sa nachádza v tvojom uchu. Masírovanie ucha a jemný tlak v tomto bode ti pomôže vyrovnať sa so stresom.

5. Jedz ovsené vločky

Ovos je mimoriadne zdravá potravina, ktorú by si mal zaradiť do svojej stravy. Jednou z neznámejších výhod ovsených vločiek sú relaxačné účinky. Ovsené vločky obsahujú veľa horčíka a draslíka, ktoré znižujú krvný tlak a taktiež zvyšujú hladinu sérotonínu pri ich pravidelnej konzumácii. To ti pomôže nielen relaxovať ale z dlhodobého hľadiska ťa to urobí šťastnejším.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov