Foto

Svet bez ľudí, ktorý pohltila matka príroda: Fotografie plné prázdnoty a zelene

príroda

videní: 788

Francúzsky fotograf sa rozhodol na internete uverejniť svoju zbierku fotografií, na ktorých zachytil nádherné miesta, ktoré si späť vzala príroda.

Fotografie z Černobyľu sme už všetci videli mnohokrát. Svojim spôsobom sú fascinujúce, pretože na miestach kde pred pár desaťročiami žili ľudia, momentálne vládne iba príroda. Francúzsky fotografi Romain Veillon pre webovú stránku BoredPanda zverejnil svoju zbierku fotografií, ktoré sa nesú v podobnom duchu, ako tie, ktoré vznikli v zakázanej zóne na Ukrajine.

Ako sám vraví autor fotografií, táto zbierka vznikla desať rokov. Všetky fotografie boli odfotografované na opustených miestach, ktoré si opäť pod svoje krídla vzala matka príroda. Vždy ho udivovalo, ako príroda dokáže napriek nášmu úsiliu dať o sebe vedieť aj na tých najprekvapivejších miestach. Tvrdí, že príroda nepotrebuje veľa miesta na to, aby prosperovala. Stačí jej dať centimeter a ona porastie o ďalší kilometer! Skutočne zaujímavé je aj to, že naša planéta sa dokáže o seba postarať aj bez nás. To len ľudstvo sa snaží presvedčiť samo seba, že príroda by to bez nás nezvládla.

Čo by sa stalo, keby ľudstvo náhle zmizlo z povrchu zemského? Táto predstava fascinuje mnohých ľudí už dlhú dobu odpovede sa menia podľa toho, ako sa naša spoločnosť mení a vyvíja. Isté je, že príroda by si veci vytvorené ľuďmi vzala späť k sebe. Mestá by obklopila zeleň a betón by sa rokmi rozpadol. Pomaly a postupne by zmizli všetky pozostatky našej civilizácie a príroda by sa obnovila.

Keďže dnes čelíme mnohým výzvam (pandémii, odlesňovaniu, znečisteniu, globálnemu otepľovaniu, ozbrojeným konfliktom a nenávisti), tak nasledujúce fotografie nám pripomínajú, ako by mohol vyzerať náš svet zajtra – bez nás.

V tejto sérii fotografií nás Romain Veillon pozýva, aby sme s ním cestovali týmto postapokalyptickým svetom našej fantázie! Fotografie vznikli v Japonsku, Rumunsku, Francúzsku, Írsku a mnoho v mnohých ďalších krajinách.

Ďalšie informácie o autorovi: Instagram | romainveillon.com | Facebook

30.

29.

28.

27.

26.

25.

24.

23.

22.

21.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov