Tipy a triky

10 jednoduchých návykov, ktoré ti zlepšia život

návykov

videní: 537

6. Studená a teplá sprcha zároveň

Len niekoľko minút tejto činnosti ti prinesie obrovské výhody pre tvoje zdravie. Ak totižto striedaš počas sprchovania teplú a studenú vodu, tak si dokonale posilňuješ nervový systém a krvné cievy. Navyše, takáto sprcha je dokonalou prevenciou pred vznikom kŕčových žíl.

7. Polož si pohár s vodou na stôl

Väčšina ľudí si ani nevšimne, že trpí dehydratáciou. Ak si sa rozhodol dodržiavať zdravý životný štýl, prvou vecou na ktorú by si nemal zabúdať je dodržiavanie pitného režimu. Do tohto zoznamu však nepatrí čaj, káva a rovnako aj sýtené nápoje. Jednoducho pri práci umiestni na svoj stôl pohár (fľašu) s vodou. Od tohto momentu budeš prijímať oveľa viac tekutín ako obyčajne. Je to spôsobené tým, že vodu máš stále na očiach a tak na ňu nezabudneš.

8. Jedz orechy

Stačí 50 gramov orechov denne. Hovoríme o akýchkoľvek orechoch, ktoré ti chutia. Vďaka omega-3 mastným kyselinám posilňujú kardiovaskulárny systém, vlasy a nechty. Navyše orechy obsahujú selén, antioxidanty, vitamín E, rastlinné steroly (látky, ktoré znižujú hladinu škodlivého cholesterolu), draslík, vápnik, železo, horčík a zinok. Stručne povedané, orechy sú skladiskom vitamínov a živín.

9. Ponožky počas spánku

V lete môžu byť ponožky bavlnené, no v zime si vyber radšej tie z vlny. Po sprchovaní pred spaním používaj kokosový olej s niekoľkými kvapkami oleja z mäty. Pomasíruj si nohy aby nasiakli olejom a potom si daj na nohy ponožky, ktoré si na nohách nechaj po celú noc. Výsledok sa dostaví okamžite. Nohy budú jemné a hladké.

10. Čítaj každý deň

Čítanie by malo byť samozrejmosťou, pretože zlepšuje tvoju pamäť, logické myslenie a predstavivosť. Bolo dokázané, že pravidelné čítanie môže spomaliť (alebo dokonca zastaviť!) Alzheimerovu chorobu a demenciu. Aby si si zvykol čítať rýchlejšie, rozmiestni po celom dome knihy. Tiež si nezabudni zobrať knihu so sebou aj na cestu. Prečítaš si ju tak aj počas cesty autobusom a vlakom.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov