TOP 10

Mimoriadne znepokojujúce fakty, o ktorých si pravdepodobne ešte nepočul

fakty

videní: 1.0K

4. Tvoja vláda práve teraz robí veci, ktoré si myslíš, že robia iba iné vlády

Každý chce veriť tomu, že jeho krajina má nad ostatnými krajinami sveta nejaké morálne vysoké postavenie. A bolo by pekné, ak by to bola pravda, ale bohužiaľ, nie je . Faktom je, že práve aj ta tvoja vláda môže robiť veci, o ktorých by si si myslel, že ich robia iba iné vlády. Medzi tieto veci môže patriť rôzne sledovanie, narušovanie súkromia, štátne prevraty v iných krajinách, poskytovanie finančnej podpory pre teroristické organizácie a podobne.

3. Röntgenové snímky odhalili týranie detí

V 40. rokoch 20. storočia sa začalo viac používať röntgenové snímkovanie. Keď pediatri začali používať túto vedu, boli znepokojení, množstvom starých, nesprávne zahojených zlomenín, ktoré videli u svojich malých pacientov. Začali uvažovať, či existuje nejaký druh kostnej choroby postihujúcej deti, ktorý predtým zostala nepovšimnutá.

Po vykonaní štúdií a testov medzi rokom 1940 až 1970 si uvedomili, že to, čo v skutočnosti videli u bábätiek, batoliat a detí vo veku základnej školy, bolo výsledkom rokov zneužívania detí. Príbehy rodičov boli konečne spochybňované a násilníci tak boli konfrontovaní.

2. Bábätká cítia bolesť

Celé roky si lekári mysleli, že deti necítia bolesť. A prečo si to mysleli? Prečo deti necítia bolesť? Majú nervové zakončenia a pracujúci mozog. Samozrejme, že bolesť cítia.

Až do začiatku 80-tých rokov minulého storočia lekári vykonávali operácie bez anestézie. Bavíme sa o naozaj komplikovaných zákrokov, ako je operácia otvoreného srdca a rôzne rekonštrukčné operácie v dôsledku vrodených chýb a pod. Nikdy sa nikto nezamyslel nad tým, prečo sú detí nepokojné počas operácie a tak sa rozhodli používať rôzne uvoľňovače svalov. Zdá sa to ako vtip, no bohužiaľ je to pravda.

1. Einsteinov mozog je atrakciou múzea

Albert Einstein bol teoretický fyzik narodený v Nemecku, všeobecne považovaný za jedného z najväčších vedcov sveta. Nositeľ Nobelovej ceny, ktorý získal mnoho ďalších ocenení. Známa je tiež jeho teória relativity.

Keď Einstein v roku 1955 zomrel, koroner, ktorý vykonával pitvu, vybral mozog a začal ho pitvať. Mnoho vedeckých agentúr taktiež chcelo skúmať Einsteinov mozog a tak boli kúsky zaslané aj týmto organizáciám.

Dnes môžeš kvôli sérii zvláštnych udalostí zájsť do Mutter Museum vo Philadelphii a pozrieť si vystavené zvyšné kúsky jeho mozgu.

Zdroj: list25topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov