TOP 10

Mimoriadne znepokojujúce fakty, o ktorých si pravdepodobne ešte nepočul

fakty

videní: 958

Zamýšľal si sa niekedy nad tým, či vrany majú pamäť? To a mnoho ďalšieho sa dozvieš v tomto príspevku. Dnes ti predstavíme mimoriadne znepokojujúce fakty, o ktorých si pravdepodobne nepočul.

Tento svet je občas poriadne strašidelným miestom. Nestačí, že musíme vysporiadať s rôznymi chorobami, strachom, nenávisťou a neustále rastúcou hrozbou klimatických zmien. Musíme sa taktiež vysporiadať s každodennými strašidelnosťami, o ktorých keď sa dozvieme, tak nám ostávajú v pamäti na pekne dlhú dobu. Jednoducho povedané, na tomto svete existuje zopár maličkostí, o ktorých keby nevieme, tak sa cítime oveľa lepšie. Dnes ti teda povieme zopár mimoriadne znepokojujúcich faktov, ktoré si pravdepodobne ešte nikdy nepočul.

10. Vrany si ťa môžu zapamätať

Vrany sú skvelé. Počas štúdií výskumníci zistili , že vrany nielenže dokážu riešiť hádanky, porozumieť konceptu príčiny a následku, plánovať budúcnosť a používať nástroje ako sú paličky a vetvičky, ale taktiež dokážu používať predmety na vytváranie vlastných nástrojov.

Sú to celkom úžasné stvorenia. Preto by si ich nemal nikdy plašiť a robiť im stres, pretože si ťa zapamätajú. Vrany sú schopné zapamätať si tváre a činy ľudí, s ktorými prišli do kontaktu. Ak sa k nim budeš správať zle, oznámia to ostatným vranám a je dosť možné, že na teba v budúcnosti zaútočia. Tak sa k ním radšej správaj milo.

9. Motorová píla bola vynájdená na pôrod

Zrejme ti nemusíme vysvetľovať, čo je to motorová píla. Vysvetlenie však bude potrebné pri tvrdení, že motorová píla bola vynájdená na použitie pri pôrode. V roku 1780 dvaja lekári zo Škótska vytvorili to, čo nazývali “Osteotóm”, čo bol malý rezací nástroj poháňaný reťazou. Ak mala matka ťažký pôrod a cisársky rez uz nebol možný, použili tento nástroj na prerezanie panvy. Keďže väčšina žien je pri pôrode bdelá, nevieme a nechceme si predstaviť tú bolesť, ktorú museli ženy zažívať.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov