Zaujímavosti

Pláž je pre teba to najlepšie! Prečo je to tak?

pláž

videní: 341

Pláž môže byť pre nás veľmi prospešná , emocionálne i fyzicky. Je to najlepší liek, keď sa cítime nahnevaní, úzkostní alebo vystresovaní. Okrem toho, že zlepšuje naše celkové duševné zdravie, môže tiež liečiť kožné ochorenia a dokonca nám pomáha spáliť pár kalórií. Čo je na pláži najlepšie?

Voda

Veda hovorí, že všetko na pláži je pre vás dobré: voda, vánok, piesok, zvuky a dokonca aj farby

Oceánska voda je bohatá na množstvo minerálov, ktoré môžu pomôcť liečiť kožné ochorenia, ako je psoriáza a ekzém, a samotná voda môže pomôcť s vecami, ako je výplach nosa, zápal prínosových dutín a vysoká horúčka. Môže tiež zvýšiť uvoľňovanie hormónov „dobrého pocitu“ : dopamínu a serotonínu.
Plávanie v oceáne je cvičenie, ktoré má veľký prínos pre duševné zdravie vďaka regeneračným účinkom, ktoré má, keď sme v kontakte s prírodou.

Vánok

Veda hovorí, že všetko na pláži je pre vás dobré: voda, vánok, piesok, zvuky a dokonca aj farby

Oceánový vánok môže pomôcť pri detoxikácii tela. Keď sme na pláži, plníme naše pľúca negatívnymi iónmi, ktoré posilnia náš imunitný systém. Tieto negatívne ióny môžu mať na nás tiež  antidepresívny účinok a môžu zmierniť príznaky sezónnej afektívnej poruchy.
Vďaka vzduchu sa budeš po dni strávenom na pláži cítiť uvoľnenejšie a pomôže ti to lepšie spať.

 

Piesok a pláž

Veda hovorí, že všetko na pláži je pre vás dobré: voda, vánok, piesok, zvuky a dokonca aj farby

Piesok je  prírodný peeling a môže z našich nôh odlupovať odumretú kožu. Piesok môže tiež zlepšiť naše zdravie a spomaliť starnutie, pretože pri chôdzi absorbujeme elektróny zeme. Akt, pri ktorom kladieme naše nohy na teplý piesok, tiež spôsobuje, že sa ľudia uvoľňujú.
Chôdza v piesku nám pomáha zostať fit, pretože chôdza po ňom si vyžaduje viac úsilia ako po pevnejšej zemi. Nakoniec ti pláž pomôže tiež spáliť viac kalórií, ak chodíš alebo beháš po piesku.

Zvuky

 

Zvuk morských vĺn prináša pocit pokoja a rovnováhy. Zlepšuje silu a uzdravenie mozgu, pretože nám pomáha dosiahnuť meditačný stav.
Náš mozog má tendenciu reagovať pozitívne na vodu všeobecne, vrátane jej zvuku. Má schopnosť zvýšiť naše sebapoznanie ako aj uzdraviť to, čo cítime ako zlomené.

 

Farba

pláž

Štúdia odhalila, že ľudia, ktorí žijú s výhľadom na pláž, sú menej stresovaní. Podľa tejto štúdie existuje prepojenie medzi zdravím a modrou farbou vody a oblohy. Vo všeobecnosti modrá farba spôsobuje, že ľudia sa cítia pokojnejšie a uvoľnenejšie. Pláž je perfektným scenárom pre ľudí, ktorí hľadajú pokoj a ticho.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov